Vytvořte si »hubnoucí bublinu«

Většina z nás si během pandemie vytvořila jakousi »bublinu« přátel, s nimiž se i nadále stýkáme, abychom o samotě nezešíleli. Podobnou bublinu můžete využít i při hubnutí, najděte si lidi, kteří budou hubnout s vámi. Poté si stanovte společný cíl a navzájem si dodávejte sil, motivace vám tak vydrží mnohem déle. Když totiž začnete polevovat, přátelé vás vytáhnou zpátky na nohy.

Během druhého měsíce nového režimu Vláďa a Patrik cvičli a manželky vařily. A co takhle, hoši, že byste uvařili něco sami? 

Využijte čas

Pandemie má i své výhody: většina lidí teď má mnohem více volného času. Pokud chcete zhubnout, zužitkujte ho k dosažení svého cíle. Místo seriálových maratonů můžete doma začít cvičit, naplánovat si dopředu jídelníček nebo vyzkoušet nové zdravé recepty. Využijte i běžných aktivit a snažte se do nich zapojit co nejvíce pohybu – u telefonování choďte, u televize skákejte na míči nebo zatínejte svalstvo.

Zahoďte tepláky

Největší výhodou home office se zdá být to, že člověk může zůstat celý den v pohodlném oblečení. Jenže právě to je chyba, v teplácích se totiž lecjaké to kilo ztratí. Vzdejte se proto pohodlí a ráno se oblečte stejně, jako byste skutečně šli do práce. Právě na oblečení se totiž nejlépe pozoruje, zda přibíráte. Když vás něco začne škrtit, budete vědět, že je zle.

Pozor! Už v pondělí v Blesku zdarma 3. díl diety podle Petra Havlíčka: Paleo dieta
Autor: archiv blesku

POZOR, UŽ V PONDĚLÍ V BLESKU ZDARMA PALEO DIETA

* Jak se drží

* Které potraviny jíst a které vyřadit

* V čem může pomoci

* Varianty Paleo Diety

* Rady a doporučení

+ PŘESNÝ JÍDELNÍČEK NA 7 DNÍ

Vláďa & Patrik: Manželky jako tajná zbraň! Po měsíci padají kila i centimetry