Produkt je vhodný nejen pro běžné domácnosti, ale i pro velkoodběratele, kteří svým environmentálním přístupem chtějí přispět k lepší budoucnosti naší planety.

Za zelenou elektřinu označujeme elektrickou energii, kterou získáme z obnovitelných zdrojů. Většina elektřiny v rámci produktu PREekoproud tak pochází z lokálních bioplynových stanic (69 %) a vodních elektráren (28 %), malé zastoupení pak mají i fotovoltaické elektrárny. Průběh dodávky této elektřiny i její celkovou bilanci každoročně Pražské energetice certifikuje společnost TÜV NORD Czech.

Každý, kdo se chce šetrně chovat k přírodě a využívat PREekoproud může navštívit webové stránky www.pre.cz/preekoproud a spočítat si, jak konkrétně může díky odběru zelené elektřiny šetřit životní prostředí. Běžná čtyřčlenná rodina s průměrnou roční spotřebou elektřiny 2,4 MWh snadno zjistí, že s produktem PREekoproud bude platit o pouhých 15 Kč měsíčně navíc oproti standardnímu ceníku PRE. Díky tomu však ročně uleví přírodě o zplodiny ze spálení 2,2 tuny uhlí. Za navýšením ceny silové elektřiny ale stojí pozitivní dopad na životní prostředí, což je hodnota, která se nedá vyčíslit penězi. A navíc ten cenový rozdíl je zanedbatelný a pohybuje se v řádu korun za měsíc.

Autor: Pražská energetika, a.s.

Počet spokojených zákazníků s odběrem PREekoproudu stále roste. Přidejte se i vy. Chovat se k přírodě šetrně nebylo nikdy snazší.

Více informací o produktu a jeho sjednání na www.pre.cz/preekoproud.

Autor: Pražská energetika, a.s.