Jaké jsou dnes vlastně konkrétní představy Čechů o stáří? Liší se nějak mezi generacemi? A co děláme pro to, abychom si důchod užili podle svého? Na tyto i další otázky odpovídá průzkum projektu Cena života, který ve čtvrtek 22. února představí v pražském Mandarin Oriental Hotelu řada známých osobností – například herečka Andrea Růžičková (Kerestešová), přednosta kardiocentra IKEM prof. Jan Pirk, socioložka Jiřina Šiklová, demograf Tomáš Kučera nebo členka představenstva NN Penzijní společnosti Kateřina Šterbová.

„Zajímalo nás, na co se lidé těší, z čeho mají obavy a jak se na penzi chystají v 25 letech a v 55 letech. Proto jsme si nechali zpracovat rozsáhlý průzkum a věříme, že pomůžeme lidem připravit se po všech stránkách na penzi, na kterou budou mít důvod se těšit,“ říká Kateřina Štěrbová, členka představenstva NN Penzijní společnosti, která je generálním partnerem projektu Cena života.

Autor: NN pojišťovna a penzijní společnost

Jak se Češi dívají na život ve stáří, když je od penze dělí deset nebo čtyřicet let? Ochutnávka z průzkumu NN Penzijní společnosti.

Rozdíly mezi generacemi jsou vidět už na odlišném vrcholu žebříčku jejich hodnot. Zatímco mladší generace považuje za nejdůležitější v životě rodinu, starší preferuje zdraví. Se snahou myslet víc na sebe souvisí touha seniorů po cestování a dalších zájmových činnostech, na něž jim dosud nezbýval čas.

„Chceme podpořit Čechy, aby si užívali svůj život naplno v každém věku a převzali zodpovědnost za přípravu na stáří podle jejich představ,“ uvádí Kateřina Štěrbová.

Průzkum NN Penzijní společnosti ukazuje, jak se vnímání penzijního věku mezi generacemi liší. Kolik peněz je třeba měsíčně mít, aby si člověk mohl podzimu života opravdu užít? Spoléhají se Češi jen na stát, nebo pro to něco dělají sami? Kdo chce raději cestovat a kdo se spíš těší na vnoučata? A opravdu s odchodem na odpočinek skončí náš intimní život?

Všechna tato témata zazní v diskuzi známých osobností u kulatého stolu.

Slavnostní kulatý stůl s představením unikátního průzkumu a diskuzí se zajímavými osobnostmi je zdarma přístupný i pro vás. Chcete se ve čtvrtek 22. února od 17 hodin zúčastnit? Stačí napsat na adresu events@nn.cz. Jste srdečně zváni!