V žebříčku nejvyhledávanějších zpravodajských serverů se vedle Blesk.cz objevilo i AHA, lidovky, idnes nebo britský The Sun. Informace poskytl samotný Google.

TOP zpravodajská média 2010

1. idnes

2. Blesk

3. Deník

4. AHA

5. lidovky

6. Mladá Fronta

7. times

8. aktuálně

9. Pravda

10. The Sun

Mezi nejvyhledávanějšími hesly se objevil nepřekvapivě Facebook, ale také mp3, tv, hry nebo Nokia. Tím český Zeitgeist ukazuje mimo jiné i trend, že našinec stále více pátrá po informacích ze světa techniky. Samozřejmě vládne i videoserver YouTube. Zajímavé je, že do úplného čela žebříčku se nově dostala Praha.

Nejvyhledávanější slova 2010

1. Praha

2. Facebook

3. mp3

4. tv

5. YouTube

6. hry

7. Nokia

8. práce

9. mapy

10. O2

Google vyhlásil i své skokany roku. Na druhé příčce se například umístil film Jana Svěráka Kuky se vrací. Čechy taktéž zajímaly komunální volby 2010 nebo olympiáda ve Vancouveru. Z techniky vyskočil ve vyhledávání iPad, mezi "skokany" byl třetí.

Největší skokani 2010

1. Facebook přihlášení

2. Kuky se vrací

3. iPad

4. komunální volby 2010

5. Shakes a Fidget

6. Zelené imperium

7. Dobyvatel

8. Okresní přebor

9. Nokia

10. Vancouver 2010

Nejvyhledávanější českou celebritou se stal zesnulý herec Vladimír Dlouhý. V závěsu byla Aneta Langerová nebo "hovězí" moderátor Leoš Mareš. Zajímavé je umístění Justina Biebera na první příčce mezi zahraničními celebritami "skokany". Tuto šestnáctiletou pseudohvězdu, po které šílí hlavně dívky bez občanského průkazu, proslavil server Youtube. Čechy pravděpodobně překvapilo, že hudební videa zpěváka, o kterém v životě neslyšeli, mají 300 milionů shlédnutí.

Zahraniční celebrity - skokani 2010

1. Justin Bieber

2. David Guetta

3. Selena Gomez

4. Chuck Norris

5. Lady Gaga

6. Rihanna

7. Robert Pattinson

8. Megan Fox

9. Miley Cyrus

10. Michael Jackson

 

Vtipná je kategorie "jak na...", která taktéž zobrazuje skokany roku. Češi vyhledávají hlavně tipy: "jak sbalit opačné pohlaví", "jak líbat" nebo "jak přestat kouřit". Lidé chtěli pravděpodobně také zbohatnout, proto hledali návod "jak investovat". O děním v letošním roce vypovídá i heslo "jak volit" na čtvrté pozici.

TOP "JAK" 2010

1. jak okouzlit francouzku

2. jak okouzlit holku

3. jak na ženy

4. jak volit

5. jak na holky

6. jak sbalit kluka

7. jak líbat

8. jak investovat

9. jak přestat kouřit

10. jak se učit

Nejčtenější články na Blesk.cz:

Polsko
Autor: EPA
Fatální přistání: Ostrá hádka s prezidentem
Po tragické nehodě polského prezidentského speciálu, při které zemřeli všicni lidé na palubě včetně prezidentského páru, si celý svět kladl otázku, proč pilot vládního letounu riskoval životy polské elity. „Na pilota byl zřejmě kladen velký tlak, aby dodržel časový rozvrh,“ řekl letecký expert.
Dublérka Bendové ve filmu Kajínek
Autor: Foto pro Blesk J.B.J. film

Alice Bendová v Kajínkovi: Drsný sex na videu!
Blesk.cz exkluzivně získal pikantní záběry z natáčení 5 dní před premiérou filmu Kajínek. A vy jste tak mohli vidět drsný sex v podání Alice bendové dříve než v kině!
Iveta Bartošová v Show Adely Banášové
Autor: TV Markíza
Banášová se smála plačící Bartošové
Rozvodem stresovaná Iveta Bartošová neustála nápor emocí v pořadu Adely Banášové a rozplakala se. Banášovou to natolik pobavilo, že se neudržela a rozesmála se. Televize však tvrdila, že se Adela nesmála, přestože to všichni viděli.
Anička je stále nezvěstná, jeji rodiče prožívají muka
Autor: Archiv rodiny
Ztracená Anička (9): Pátrání je stále marné!
Dva dny po zmizení Aničky Janatkové, která se ztratila v pražské Troji na cestě ze školy, ji policisté ani dobrovolníci nedokázali najít. Začali se naplňovat nejhorší obavy. Policisté připustili, že by se mohlo jednt o útok pedofilního devianta.
Pilot polského Tupolevu Arkadiusz Protasuik měl údajně rakovinu žaludku. Tvrdí to ruské servery
Autor: EPA, Reuters

Pilot měl rakovinu, spekuluje Rusko!
Pouhých 5 dnů po tragické nehodě letadla polského prezidenta, při k teré zemřeli každý, kdo byl na palubě, přišla ukrajinská a ruská média s šokující informací. Pilot prezidentského speciálu, Arkadiusz Protasiuk (†36), měl prý rakovinu žaludku a zbýval mu dle lékařů půl rok, maximálně rok života.
569763:gallery:true:true Manželka Petra Muka: Našla ho a zhroutila se!
Proč a jak zemřel Petr Muk? Jak se shodli jeho známí, zpěvák po pražském koncertu kapely Kiss jel domů slavit a sledovat dozvuky vítězného finále mistrovství světa v hokeji. Silné prášky na maniodepresi, které léta užíval, pak zřejmě zapil alkoholem. Ráno ho našla manželka.
Patří tato hračka Aničce?
Autor: PČR, Ladislav Křivan

Pátrání po Aničce: Rodiče popřeli, že nalezený medvídek patří Aničce
Tisková konference o zmizelé Aničce Janatkové přinesla šokující závěr. Policie přiznala, že Aničku nemá. Navíc podezřelého´muže musela podle rozhodnutí soudce pustit na svobodu! Další slibná stopa, plyšový medvídek, Aničce podle rodičů nepatřil.
638432:gallery:true:true Martin Štěpánek spáchal sebevraždu! Zdrcený bratr Petr: Jsem v šoku!
Den po sebevraždě Martina Štěpánka, kterou spáchal ve svém bytě na pražských Vinohradech, získal Blesk.cz vyjádření jeho zdrceného bratra Petra Štěpánka. "Bratrova smrt mě velmi překvapila, jsem z toho v šoku," řekl.
628350:gallery:true:true Trapas v Talentmanii: Smrtka vystřílela porotu
Slováci snad zešíleny? Pouhé tři dny po děsivém masakru v Bratislavě slovenská produkce Talentmanie pomohla účinkujícímu převlečenému za Smrtku doslova vystřílet porotu soutěže. Banášová při tom přišla o půlku hlavy. Takovými videi to začíná, střelbou na ulici to pak končí...
632034:gallery:true:true Bratr Vondráčkové: Helena má vymyto. Neví, co je pravda
Bratr zpěvačky Heleny Vondráčkové ostře kritizoval svou sestru kvůli soudu s bývalou kamarádkou Martou Kubišovou. "Už se dostala do stádia, kdy má vymyto a vůbec neví, co je realita, a co je pravda," pronesl Jiří Vondráček na adresu Heleny Vondráčkové.