Vzalo si ji pod patronát studio Aspyr Media, a hra je na Google Play k dispozici zdarma. Ale abychom hned zmírnili vaše předčasné ovace, máte k dispozici jen 60 tahů v trial verzi, po nichž bude třeba zakoupit plnou verzi hry za 599 Kč. A samostatně jsou k pořízení i dvě další herní rozšíření.

Pokud jste u Civilizace dokázali na počítači trávit i několik hodin v kuse, připravte se na to, že u smartphonů to bude dost podobné. Hra je stále dost návyková, budovatelský element je i po letech skvělý, i když se zřejmě budete vracet do známého herního prostředí. To bylo na displeje telefonů trochu upraveno, u menších displejů může být s ovládáním trochu problém, ovšem u větších smartphonů a tabletů je hratelnost bezproblémová. Hru navíc nemusíte ovládat jen prsty, ale můžete si pomoci i dotykovým perem S Pen z řadě Galaxy Note od Samsungu.

TIP: Hra Civilization VI je dostupná pro iPady. Startuje se na poloviční ceně

Hra je na poměry mobilních zařízení obří, datový soubor má bezmála 6 GB! I na tom je vidět, že stahujete komplexní hru bez nějakých výraznějších zjednodušení a omezení. Jenže, pokud už jste šestou civilizaci hráli na jiných platformách, budete si ji muset pro mobil koupit znova, a to není zrovna levná záležitost. Navíc je problém i s kompatibilitou, u spousty zařízení je totiž hra vedena jako nekompatibilní. Bude však zřejmě jen otázkou času, než vývojář rozšíří dostupnost hry i na další smartphony a tablety. Civilization VI stahujte na Google Play.