Kiko Matthews se před lety změnil život. Lékaři jí v roce 2009 diagnostikovali nebezpečné rakovinné bujení v mozku. S dalším nádorem se potýkala loni. Během léčby trpěla výpadky paměti, nespavostí a osteoporózou. Musela skončit v práci a byla odkázána na péči lékařů.

Rakovinu a nebezpečné operace však přežila a už osm měsíců po zákroku dokázala nemožné - překonala světový rekord v přeplutí Atlantského oceánu veslováním. Důvodem výpravy přes oceán byla fundraisigová kampaň pro zřízení nového oddělení intenzivní péče v londýnské nemocnici King's College.

Kiko předtím nikdy neveslovala, ale její neuvěřitelná píle přinesla ovoce. Nejenom že se stala nejrychlejší světovou veslařkou přes Atlantik, ale na oddělení se jí přeplutím 3000 námořních mil (přes 5500 kilometrů) podařilo vybrat přes 70 tisíc liber (dva miliony korun). 

Plavba z Kanárských ostrovů do Karibiku trvala padesát dnů. Předevčírem konečně doplula na Barbados. „Když si uvědomím, že jsem před osmi měsíci ležela na nemocničním lůžku a teď jsem převeslovala Atlantik, jsem na sebe strašně pyšná. Ukázala jsem, že člověk dokáže cokoli, pokud se opravdu snaží a věří svému cíli. Chtěla bych být inspirací pro všechny ženy, aby se snažili překonávat sami sebe,“ uvedla nadšena Kiko.

Fotogalerie
8 fotografií