Není to jen rozmanitost, která kolem Ruhpoldingu utváří skvělé podmínky pro cykloturistiku a horskou cyklistiku, je to především blízkost k vodě – a to uprostřed hor. Klasikou je okruh přes horskou pastvinu Röthelmoos. Tato pastvina je úžasně pestrá, stoupání nejsou příliš prudká. Cestou narazíte na krásně kvetoucí louky, stinné horské lesy a pod nádhernými muškáty skřípějící balkóny selských stavení.

Na kole horskými pastvinami
Autor: Ruhpolding Tourismus GmbH

Předtím než dosáhnete rozsáhlých ploch horských pastvin, je třeba krátký úsek zdatně šlapat do pedálů. Za to následuje odměna ve formě znamenité přestávky na svačinu, buď v prosluněném pensionu Langerbauer Hof nebo v původním pensionu Dandl Hof. Dohlédnout lze až na vrcholy hor Hörndlkopf a Gurnwandkopf. Po návratu na stezku stačí jen pohodlně sjet podél potoka do oblasti tří jezer. Zde je potřeba se rozhodnout: koupel v jezeře Weitsee, Mittersee nebo Lödensee?

Koupel v jezeře
Autor: Ruhpolding Tourismus GmbH

Působivou podívanou nabízí trasa k vodopádu Staubbach. K tomu není nutně potřeba horské kolo, stezka je pohodlná a rovinatá, vede údolím Fischbach, kde je chladný potok vždy poblíž. Na konci údolí je vhodné kolo vést, trasa totiž vede vzhůru úzkou pěšinou plnou serpentin. Už z dálky je slyšet šumění vodopádu. Voda padá do 200 metrové hloubky. Cesta vede za vodopádem. Až na pár chladných kapek ale člověk většinou zůstane v suchu. Vodopád Staubbach vytyčuje hranici mezi Bavorskem a Rakouskem. Pašeráci tu kdysi provozovali vzkvétající, ale riskantní obchod.

Další informace na www.ruhpolding.com.

Novinka

Mapy Chiemgau | Ruhpoldingu & Inzellu

- až 30 atrakcí zdarma v Ruhpoldingu, Inzellu a okolí

- muzea, aquaparky, horské dráhy, prohlídky pivovarů a další atrakce

Kontakt:

Tourist Info Ruhpolding
tourismus@ruhpolding.de
Tel.: +49 (0) 8663 8806-0

Autor: Bavorská turistická centrála