Proslulé ábíčko, které znají nejen děti, ale i jejich rodiče, připravilo spoustu hraní ve vnitřních i venkovních prostorách muzea. Vyzkoušíte si RC hračky, virtuální realitu i vědecké experimenty, naučíte se tisknout na 3D tiskárně, kreslit komiksy nebo si zkusíte, jak přežít v divoké přírodě. Na parádní akci se můžete stát i archeologem, herním vývojářem, kouzelníkem, naučíte se střílet z luku nebo procestujete svět. Čekají na vás i sportovní disciplíny a vědomostní úkoly, díky kterým poznáte každý kout muzea. Doražte na Letnou a nebudete litovat!

Zastavte se na stagi ábíčka!

Jde o celodenní maraton přednášek a hostů na pódiu. Přijde youtuber Martin Rota, tanečník Honza Onder, zpěvačka Ema Karpeles či kouzelník Pavel Kožíšek. V plánu je i křest knihy Lukáše Pavláska nebo poutavá Roboticmen show.

Kam za technikou a vědou?

S dětmi můžete dorazit například na základnu ábíčka, kde je sál s autogramiádou hrdinů, kreativní dílna či dabingové studio. V herně ábíčka na vás čeká technika a věda, zahrát si můžete i společenské hry. Lákadlem je i virtuální herna se stánky s virtuální realitou.

Chystá se i tombola

Pro všechny děti je připravena soutěžní trasa a 3x denně tombola o spousty zajímavých cen. Na pódiu časopisu ABC bude během celého festivalu probíhat pásmo zajímavých přednášek. Nezapomnělo se ani na nejmenší, pro které bude připravený speciální koutek se Sluníčkem a Mateřídouškou.

Objevovna pro malé chemiky

Máte doma malého fyzika či chemika? Pak ho přiveďte do speciální laboratoře, tzv. objevovny. Tam si může vyzkoušet snadné fyzikální nebo chemické pokusy a ještě více tak objevit kouzlo vědy.

Co vás čeká

✔ Živý cirkus.

✔ Virtuální realita a Sazka eLeague.

✔ Kovářská dílna.

✔ Kreativní dílny.

✔ FabLab experience kamion s 3D tiskárnami.

✔ Autogramiáda hrdinů – autogramiáda hostů ze stage.

✔ 5x denně kurzy vaření.

✔ 6x denně prohlídka podzemního krytu.

✔ Dětská zóna Sluníčka a Mateřídoušky.

✔ Dabingové studio Mall TV.

✔ 3x denně TOMBOLA o více než 200 cen.

✔ Soutěž holky vs. kluci – během festivalu bude po muzeu chodit dětský reportér, který bude klást otázky.

✔ Soutěžní trasa Víte, že...?, na konci které děti získají batůžek a tombolový lístek. Ve hře je celkem 4 tisíce batůžků!

✔ Více než 50 interaktivních stánků plných zábavy.

Festival ABC

Kdy: sobota 28. a neděle 29. května, 11:00 až 17:00 hodin.

Kde: Národní zemědělské muzeum, Kostelní 1300/44, Praha 7.

Za kolik: dospělí 150 Kč (na místě 200 Kč), dítě 100 Kč (na místě 150 Kč), dítě do 3 let zdarma.

Předprodej na https://www.abicko.cz/festivalABC

Zaměření a cíl akce: věda, technika, dobrodružství, pokusy, ale také hračky, sport a objevování.

Fotogalerie
12 fotografií