Jeden z nejprodávanějších hudebníků americké hiphopové scény Tupac Amaru Shakur alias 2Pac nebo Makaveli v roce 1996 zemřel ve věku 25 let poté, co jej na ulici v Las Vegas zasáhla kulka vypálená z jedoucího cadillacu.

Shakur byl představitelem stylu gangsta rap opěvujícího násilí a mnohdy se pohybujícího na hraně zákona. Do této komunity patří i Davis, známý pod přezdívkou Keffe D.

V minulosti již čelil obviněním kvůli drogám a vyšetřovatelé se ho vyptávali i na Shakurovu smrt. Ve své knize podle AP napsal, že byl v autě, z něhož se střílelo, k činu se ale nepřiznal.

Shakurovo BMW čekalo na křižovatce na semaforu, když k němu přijel zmíněný cadillac, z něhož zablesklo několik výstřelů. Rapper, s nímž randila i herečka Jada Pinkett Smithová (52), současná žena Willa Smithe (55), zraněním podlehl v nemocnici. Kvůli tragické smrti si posléze Tupac vysloužil i přezdívku »černý Ježíš«.

Policisté řadu let marně pátrali po důkazech; před dvěma měsíci provedli domovní prohlídku u Davisovy manželky, kde zabavili několik počítačů, telefon, archivní časopis se Shakurovou fotografií, náboje a další předměty.

Video
Video se připravuje ...

Michael Jackson - Nespočet plastických operací a obvinění ze sexuálního obtěžování dětí. Jak žil Král popu? Videohub

Fotogalerie
8 fotografií