Zpěvák slavné britské kapely Uriah Heep Bernie Shaw byl se svou chotí Radkou (†47) od roku 2005, v srpnu by to bylo tedy dobrých 18 let, co si řekli své „ano“. Měli spolu dceru Madeleine (17) a syna Valentina (12) a i přes pár „bouřek“ platili v šoubyznysu za stabilní pár. Z Londýna navíc rádi navštěvovali Radčino rodné Slovácko – ano, jeho choť Radka, rozená Hladišová, byla naší krajankou, pocházela z Uherského Brodu. Ale bohužel, v souvislosti s ní se už musí používat minulý čas…

Podle informací na úmrtním oznámení totiž zesnula po těžké nemoci 17. srpna ve věku nedožitých 48 let. Poslední rozloučení proběhne ve farním kostele Neposkvrněného Početí Panny Marie v jejím rodném městě a kromě truchlícího manžela a jejich dvou potomků se nepochybně dostaví i Radčini rodiče a další příbuzní a přátelé, jimž sympatická blondýnka přirostla k srdci.

A to, že byla skutečně upřímně milovaná pro svou povahu, dokazuje i citát Abrahama Lincolna použitý na parte: „Byla bych ráda, aby všichni, co mne znali, mohli o mně – až tu nebudu – říci, že jsem nikdy neopomenula vytrhnout bodlák a zasadit květinu všude tam, kde jsem myslela, že vykvete.“ Pro její nejbližší nyní nastaly velmi krušné časy a asi bude dlouho trvat, než tuhle bolest překonají.

Radka, mimochodem vítězka soutěže Miss Slovácko v roce 1992, před lety Blesku přiznala, že lídr a hlas Uriášů to s ní neměl zprvu vůbec jednoduché. Poznali se při natáčení Bernieho desky v době, kdy ona tuhle kapelu vůbec neznala. „Bernie se do mě zakoukal na první pohled, já na druhý,“ smála se. „Od Bernieho jsem si pak několik let držela distanc, trvala jsem na kamarádství a on tak strašně dlouho čekal. Prostě jsem ho testovala.“

Kvůli plavovlasé Češce známý bouřlivák zcela přehodnotil svůj životní styl. Zavrhl i slavný slogan rockových generací, tedy ‚sex, drogy a rokenrol‘. „To je heslo ze 70. let. Teď platí sex jen s manželkou, drogy jsme vyměnili za aspirin, jen rokenrol jede pořád dál,“ popisoval frontman známé skupiny, co se proslavila hity Lady in Black (možná znáte v české předělávce Slečna Závist od Arakainů), July Morning či Come Back to Me.

Fotogalerie
33 fotografií