Podle statistik filmových distributorů přišlo na film Kamila Bartošky alias Kazmy bezmála 540 tisíc lidí, kteří na vstupném utratili téměř 100 milionů korun. Čtečkou u trezoru prošlo přes 200 tisíc karet a kód pak údajně zkusilo zadat něco přes 90 tisíc lidí. Jen během posledních 14 hodin soutěže, kdy šlo čísla karet ověřovat online, to své zadalo přes 250 tisíc zájemců o výhru. Jenže... marně. I když byla karta s výherním kódem v distribuci, jak alespoň Kazma tvrdil (a měl to i ověřené právníkem).

Během tiskové konference na Výstavišti, které se účastnili novináři a pár desítek fanoušků (pokud to tedy nebyli členové Kazmova týmu „v přestrojení“, protože u známého mystifikátora člověk nikdy neví...), pak Kazma ukázal, jak snadno se dal kód odhadnout. Stačilo vlastně jenom opravdu bedlivě sledovat film - důležitá čísla byl přesný čas na mobilním telefonu, SPZ projíždějícího automobilu a číslo na skříňce. Stačilo pouze tato čísla zadat ve správném pořadí.

Žádné šifry s tajemnými znaky nebyly k rozluštění kódu potřeba. A to, jaký smysl měly tyto kameny, na které byla nonstop zamířená online kamera, nevysvětlil vůbec... Jisté však je, že jakmile bublina praskla, celá slavná hra nemá vítěze - a Kazmovi náhle zůstaly „plonkové“ miliony. „Ty peníze byly od začátku pro vás a já si je teď nenechám,“ dušoval se ale Bartošek.

„Co s touhle hromadou peněz bude, to upřímně nevím. Příběh tohohle filmu teď můžeme dopsat všichni společně. Napište nám, co si myslíte, že bych s nimi měl udělat. Dejte nám pár dnů a my vymyslíme plán B,“ apeloval na své fanoušky. A není nejspíš překvapivé, že většina by byla nejraději, kdyby je daroval na charitu... „Donio… Za tu částku by se pokryla hromada sbírek,“ navrhovali mu. 

Video
Video se připravuje ...

Neuvěřitelná částka ve sbírce pro Martínka! A vyhodí Kazma dolary do vzduchu? Bára Horáková

Ne každý byl ale pro sbírky peněz pro potřebné či třeba založení útulku pro zvířata. Výše zmiňovaná sbírka, co v posledních pár dnech rezonovala společností, sice kromě peněženek otevírala i lidská srdce, ale některá se tím naopak zatvrdila. Začalo to hrou, mělo by to skončit hrou... Člověk, který to vyhraje, může dát peníze na charitu, nebo si něco koupit, nebo investovat. Charita je super volba, ale ztratilo by to význam toho, na co ty peníze byly (no hate),“ připomínali mnozí z nich Kazmovi. Celá hra byla o tom změnit jednomu člověku život, tak to udělej.

„Ať to rozhodne ta, pro kterou byl film natočen. Bez ní by přece nic z toho nebylo. Je to chytrá, hodná holka a má Kazmitchovu školu. Ta určitě na něco super přijde,“ zmiňovali dokonce někteří modelku Andreu Kalousovou (27), která byla údajně impulsem ke vzniku filmu. A jedna dáma si rovnou řekla, co by si přála. Pracuje totiž jako pečovatelka v Habrovanském zámku, kde žijí senioři a lidé s mentálním postižením. Na jeho chod však nejsou peníze, a tak má být zrušen. Kazmova finanční injekce by jistě pomohla. Tak uvidíme, co známý recesista nakonec vybere...

Fotogalerie
60 fotografií