Hollywoodská hvězda Hugh Jackman, jehož si diváci po celém světě zamilovali například v muzikálu Největší showman, jako komiksového Wolverina z X-Menů či jako drsného lovce upírů, vlkodlaků a jiných démonů Van Helsinga, což byl fantasy snímek natáčený v roce 2004 v Praze, se na sociálních sítích svěřil s poměrně znepokojující novinkou. Přiznal, že si jeho lékař všiml při prohlídce na jeho pokožce něčeho „trochu nepravidelného“. A mohl by to být nádor...

Herec původem z Austrálie sdílel na instagramu video, na kterém si stáhl roušku z obličeje a všem ukázal přelepený nos. Onu nepravidelnost mu totiž dermatologové okamžitě vyšetřili. „Udělali mi biopsii a nechají to zkontrolovat,“ popisoval Jackman a zároveň poděkoval všem svým fanouškům, kteří ho teď zahrnují slovy podpory. Ujistil je, že o něj nemusejí mít strach, a také jim slíbil, že je všechny bude o průběhu další léčby informovat. „Myslím si, že je to asi v pořádku,“ dumal nahlas.

VIDEO: Hugh Jackman se zranil při natáčení

Video
Video se připravuje ...

VIDEO: Jackman na laně Youtube.com

Zatímco ujišťoval fanoušky, že všechno bude v pořádku, zdůraznil důležitost prevence. Moc dobře ví, o čem mluví, s bazaliomy na obličeji, což je nejčastější typ rakoviny kůže (ačkoli je zhoubný, jen výjimečně způsobuje metastáze nebo úmrtí), bojuje už řadu let. Odstranění tohoto typu karcinomu podstoupil již zhruba sedmkrát. „Pár poznámek... prosím, nechte si často kontrolovat kůži, prosím, nemyslete si, že se vám to nestane, a především používejte opalovací krém. Nebuďte jako já,“ nabádá teď své příznivce.

Poprvé mu rakovinu kůže diagnostikovali v roce 2012, od té doby chodí na kontrolu kůže každé tři měsíce. „Vždycky je to trochu šok, když slyšíte slovo rakovina. U Australanů je ale rakovina kůže častá. Nikdy jsem nepoužíval krém na opalování, když jsem vyrůstal, takže jsem jasný kandidát. Snažím se zachovat chladnou hlavu. Bazocelulární karcinom je něco, co se musí jen odstranit,“ nechal se slyšet v jednom z rozhovorů na toto téma. Velkou oporou je mu v těchto chvílích jeho manželka Deborra-Lee Furnessová (65), s níž nedávno oslavil stříbrnou svatbu.
Fotogalerie
43 fotografií