Stačilo, aby se něco pokazilo, a vzácné exponáty mohly vzít za své. V těsné blízkosti budovy totiž pyrotechnici odpálili filmařské výbušniny. Americký velkofilm s rozpočtem přes 4 miliardy Kč je plný akčních scén, které nevznikají jen na počítači v postprodukci, ale i pěkně postaru. Dramatická honička a výbuch policejního auta v pražských Holešovicích byly tak nákladné položky, že to filmaři museli zvládnout jen na jeden pokus.

A zatímco v pondělí u pražského Rudolfina hollywoodský fešák Ryan Gosling a jeho dva dubléři měli celý den napilno a točili akční scénu plnou střelby, rvaček i výbuchů, tentokrát měli volno. Scéna byla tak nebezpečná, že by mohlo dojít k úrazu.

Rána jak z děla

O to větší byly přípravy - už den předem kolem postavili zátarasy, aby se dovnitř nedostal žádný civilista. A už od devíti hodin ráno pak pyrotechnici připravovali »svoje ohňostroje«, aby mohla v poledne padnout ostrá klapka. Podle informací Blesku to nicméně bylo tak náročné, že bylo vše připravené až ve čtyři odpoledne. „Auto jelo po Veletržní ulici, těsně u semaforu najelo na nálož, převrátilo se a bouchlo. Člověku z toho skoro zalehly uši, jaká to byla rána. Plameny šlehaly několik metrů,“ popsal Blesku očitý svědek. Hasit se muselo i v cateringu – ne plameny, ale žízeň. V horkém letním odpoledni došlo pivo, a tak jeden ze zaměstnanců na poslední chvíli dojel na elektrické koloběžce pro tři balíky piva Plzeň v plechu...

VIDEO: Natáčení akčních scén s Ryanem Goslingem a pařba na Queen

Video
Video se připravuje ...

Natáčení akčních scén s Ryanem Goslingem a pařba na Queen Martin Hykl

Fotogalerie
61 fotografií