Má nejsilnější paže ze všech soutěžících, a kdyby se rozdávala cena za zvedačky, neměl by konkurenta. Podle Marka Dědíka to ale nestačí. „Velmi zvláštní pojetí valčíku, bylo to už za hranicí charakteru tohoto tance a jejich vystoupení mělo i hodně chyb. Jak choreografických, tak technických,“ opřel se i do tanečnice Kateřiny Bartůněk Hrstkové (36), která koncepci vymýšlela. A co konkrétně mu vadilo?

Povolená kolena

„Poskakováni je důsledkem nezvládnuté lehké techniky valčíku. A to přísunu ve třetím kroku a zároveň odtlačení se ze stojné nohy. Také chyběla povolená kolena, aby celý pohyb působil uvolněně,“ vysvětlil pětinásobný účastník StarDance, který dovedl farářku Martinu Viktorii Kopeckou (37) až na stříbrnou příčku v soutěži.

Malý kontakt

Za zbytečnou chybu považuje velké množství nošených figur, které nejsou pro valčík vůbec typické. „Kvůli zvedačkám tam byly těžké přechody, a chyběl tak větší kontakt mezi partnery. Doporučuji příště položit partnerku na parket a více tančit, ne ji jen nosit nad hlavou, než bude pozdě. Tento pár tancuje na hodně tenkém ledě,“ dodal Dědík, který všechny výkony ve StarDance pravidelně rozebírá ve svém pořadu BleskDance.

NEJlepší tanec

„Tentokrát byla královnou parketu Iva Kubelková. Zatímco ona tančila na mistrovství světa, ostatní českou ligu. Všechny převyšovala minimálně o dvě výkonnostní třídy! Ivin tanec byl dokonalý a hlavně v charakteru samby. Choreografie obsahovala velmi náročné sambové prvky jako válení nebo velmi těžké bounce, tzv. hopání atd. To zvládla naprosto úžasně. Nejvíc oceňuji ale bezchybnou koordinaci nohou a těla, proto to působilo i velmi přirozeně a harmonicky. Poprvé nebyla jen krásná, ale měla velkou dávku sex appealu,“ zhodnotil ji exkluzivně pro Blesk Marek Dědík.

NEJkontroverznější hodnocení

„Opět si myslím, že porota u hodnocení Evy Adamczykové a Jakuba Mazůcha přestřelila. Jejich choreografie byla pohybově nabitá, ale o chachu se moc nejednalo. Působilo to na mě místy až dětsky nebo jako pěkná taneční show do videoklipu. Chyběly mě chachové kroky ve všech možných podobách. Třeba základní prvky, jako je chachová chůze, pokračující křížení atd. Doporučuji ubrat poskoky, výskoky a další přehnané aerobní prvky a soutředit se více na práci pánve, chodidel a technický charakter jednotlivých tanců,“ komentoval to Dědík.

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Video
Video se připravuje ...

BleskDance: Jakub Vágner o drsném zranění páteře během StarDance! Blesk TV

Fotogalerie
93 fotografií