Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Slavní vzpomínají na Karla Schwarzenberga (†85): Foto s Charlesem, slzy Havlové, král Abbasové

/
  • Celebrity vzpomínají na zesnulého knížete Karla Schwarzenberga.
    13. listopadu 2023 ● 07:15

    Ve Vídni zemřel bývalý ministr zahraničí a čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (†85). Patřil nejen mezi výraznější postavy české politiky, ale díky své povaze byl velmi oblíbený i mezi celebritami. Jak na něj vzpomínají?

  • 1.

    Petra Nesvačilová

    Herečka Petra Nesvačilová na instagramu prozradila, že s Karlem Schwarzembergem ji pojilo dlouholeté přátelství. "Můj příteli, děkuji za naše přátelství 19 let… budete mi chybět. Volali jsme spolu před čtyřmi dny a říkal jste, že za 14 dní se vidíme…  Odpočívejte v pokoji, milý kníže, děkuji Vám. Srdečně PN," napsala herečka a zveřejnila i jejich společný snímek.

     

  • 2.

    Břetislav Rychlík

    Společným snímkem se s oblíbeným politikem rozloučil i herec, scénárista a režisér Břetislav Rychlík. "Děkuju za vše, Karle! Světlo věčné ať Ti svítí. R.I.P," napsal stručně k fotografii.

     

  • 3.

    Jiří Strach

    Herec a režisér připomněl, že v době studií o něm točil dokument. "Tehdy na Orlíku nezištně věnoval mladému studentíkovi tři dny svého času, aby mohl natočit povinné školní cvičení. Byl to člověk neobyčejné laskavosti, vzdělanosti, nadhledu a vtipné jemné ironie. Kéž mu v nebi oplatí vše dobré, co vykonal pro svatováclavský český národ," napsal Strach.

     

  • 4.

    Honza Musil

    "Zemřel Karel Schwarzenberg," napsal stručně k snímku zesnulého moderátor Jan Musil  a přiložil i emotikony bílého srdce a holubice.

    Honza Musil
    Autor: Facebook.com

     

  • 5.

    Zbigniew Czendlik

    Oblíbený kněz připomněl jeden ze Swarzenbergových citátů. "Domnívám se, že člověk se nemá za to, co je, ani stydět, ale ani se povznášet. Prostě si říct-Pán Bůh Tě postavil sem a nalož s tím, jak můžeš nejlépe,"  a dodal, že zesnulému se to povedlo se vší noblesou.

  • 6.

    Dagmar Havlová

    "Jestli byl někdo pravý český vlastenec, tak to byl Karel Schwarzenberg. Jestli se někdo choval jako kníže, tak to byl Karel Jan Nepomuk Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas, kníže ze Schwarzenbergu, se vší mladistvou duší, noblesou, galantností a humorem. Mrzelo mě, že se právě on ve své době nestal naším prezidentem. Buď s Bohem, Kari. Ať Tě už nic netrápí," uvedla na sociání síti bývalá první dáma Dagmar Havlová.

     

     

  • 7.

    Matt Field

    Na sociální síti X na oblíbeného českého politika zavzpomínal i britský diplomat Matt Field. "Upřímnou soustrast nad odchodem Karla Schwarzenberga. Český státník a vůdce, kterého si váží celý svět. Člověk skutečně čestný a ušlechtilý," a připojil Schwarzenbergův snímek s prince Charlesem, který je v současné době už znám jako král Karel III.

  • 8.

    Lejla Abbasová

    Správná slova jen s těžkým srdcem hledala také Lejla Abbasová, kterou pojilo se Schwarzenbergem letité přátelství. 

    "Karel byl pro mě - já to ani nedokážu zformulovat... Když bylo Davidovi asi 7, dostal od něj naprosto vysněný lego…Tehdy o Karlovi řekl, že je to jeho nejoblíbenější král... Asi bych to neřekla líp. Děkuju za všechny ty hovory, návštěvy na různých místech a kontinentech, za skvělej smysl pro humor…Tak moc mi budete chybět, Karle…R.I.P.," napsala na instagram Abbasová.

    Karel Schwarzenberg s Lejlou Abbasovou
    Autor: Profimedia.cz

     

  • 9.

    Vladimír 518

    Oblíbeného politika připomněl i hudebník Vladimír Brož známý jako Vladimír 518, sdílel snímek, který vznikl před šesti lety. "Vedle jiného, na tuhle několikahodinovou diskuzi o umění, hudbě, architektuře i civilizaci všeobecně nikdy nezapomenu. Karle, byl jsi frajer, a myslím, že jsi si život užil. Odpočívej v pokoji."

     

  • 10.

    Marta Jandová

    O společnou vzpomínku na Karla Schwarzenberga se podělila i zpěvačka Marta Jandová a prozradila, že večer za zesnulého zapálí svíčku.

  • 11.

    Leona Machálková

    „Úžasný muž, žádná prázdná slova, jen velké činy… také jsem těžce nesla, když nebyl ve druhém kole zvolen prezidentem. Jaká to škoda…,“ zavzpomínala na Schwarzenberga i zpěvačka Leona Machálková.

  • 12.

    Tereza Maxová

    Velmi stručně se k jeho úmrtí vyjádřila i modelka Tereza Maxová. „Noblesní a laskavý. Bude nám chybět,“ napsala pod příspěvkem Dagmar Havlové a připojila emotikon zlomeného srdce.

  • 13.

    Ester Geislerová

    Herečka Ester Geislerová prozradila, že zbožňovala rozhovory s Karlem Schwarzenbergem. „Karlova vyprávění byla bohatá a plná vzácných osobností, jeho rodiny, těžkých osudů, historických událostí, zla, ale i lidství v té nejkrásnější podobě, historek s Václavem Havlem a plné vtipu a humoru…moudrost obsahuje všechno tohle. Ale hlavně láska k češství a všeho, co se k němu váže,“ napsala na instagramu.

  • 14.

    Linda Finková

    Zpěvačka a zároveň učitelka zpěvu se na sociální síti rozloučila poměrně stručně. „Sbohem a jednou nashledanou,“ napsala k černobílému snímku oblíbeného politika.

    Fotogalerie
    37 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 13

stoura: Jakpak dlouho asi bude trvat v televizi a novinách masáž Schwarzeberkem , tím velkým vlastencem , který ani neznal českou hymnu.

(13. 11. 2023 10:36)

Mana2000: Dnes je pěkný den, všude bouchá šampáňo.... Počtěte si proč: http­s://ww­w.pr­vniz­pravy­.cz/sl­oupky­.php?i­d=6a­cab86e-cfce-11e0-8ec4-00259038e91e

(12. 11. 2023 22:21)

kokott: Píseň Čechů r. 1850. K.H.Borovský

Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden, ten je generál,[4]
a druhý je kardinál;[5]
zle, matičko, zle!
Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden drží karabáč,
druhý říká »Otčenáš«;
zle, matičko, zle!
Zle, matičko, zle!
Švarcenberci zde:
jeden, ten je arcibiskup,
a druhý je taky .......,
zle matičko, zle!

(12. 11. 2023 19:44)

otrusnik: Udělají státní pohřeb??

(12. 11. 2023 18:32)

Marie Bursikova: Proč si nevzít to lepší, nase vláda 30 let Kokta a tápe v cizích jazycích a jsou to vysokoškoláci! Nedovedu si představit že ti vezme dům kdosi a s kufrem ahoj do světa.
A chybí rozhled a úcta ke všemu, od 1947 a musíš být rád že tě neuvezni.Natoz to hospodaření z tradice jsou ruiny kam se podíváš,většinou.

(12. 11. 2023 18:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy