Populární taneční soutěž České televize StarDance může být pro účastníky zlatý důl, ale také zbytečná námaha za málo peněz. Záleží na nich, jak dlouho v ní vydrží.

Platové rozdíly

„Trénuje se od léta, několik týdnů před začátkem soutěže, ovšem tréninky honorované nejsou. Honoráře se vyplácejí až za vysílané pořady. Tím pádem má první vyřazený pár soutěže zaplaceno jen za první a druhý díl. V tom prvním samozřejmě nevypadává nikdo,“ vysvětlil v Kápni božskou! Dědík. „Platy osobností a tanečníků jsou diametrálně odlišné. Můžu ale říct, že tanečníci za jeden díl dostanou nižší desítky tisíc, takže pokud vypadnou brzy, příliš si za ty týdny dřiny a potu nevydělají,“ přiznal. Zajímavější je logicky až setrvání do závěrečných kol...

Velké sankce

Bývalý tanečník se vyjádřil i k občas demotivujícím hodnocením porotců, jež mohou účastníky často deprimovat, což vyvolává úvahy o předčasném odchodu ze soutěže. „Odstoupit ze soutěže se může jen z vážných, třeba zdravotních důvodů. Samozřejmě jsem smlouvy účastníků nečetl, ale bývá to tak, že jsou smluvně zavázáni pod hrozbou velkých sankcí,“ dodal moderátor BleskDance, v němž už zítra přivítá dalšího z někdejších účastníků, a to rybáře Jakuba Vágnera (41).

Tancovat už nechce

První taneční partnerkou Marka Dědíka ve StarDance byla v roce 2010 herečka Veronika Žilková (62). V dalších ročnících tančil s herečkou Jitkou Schneiderovou (50), cvičitelkou Olgou Šípkovou (54), herečkou Pavlou Tomicovou (61) a naposledy před dvěma roky s farářkou Martinou Viktorií Kopeckou (37). „Klidně bych se do StarDance vrátil, ale už ne jako tanečník. Mám malé děti a chci si je co nejvíce užít. A být tanečník ve StarDance prakticky znamená být půl roku zavřený ve studiu,“ říká otec tříletého Doriana Marka a šestiletého Bertrama Josefa.

 

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Video
Video se připravuje ...

Moderátor BleskDance Marek Dědík v Kápni božskou: Kolik se vydělává ve StarDance Blesk TV

Fotogalerie
73 fotografií