V roce 2006 dostal od vedení České televize nabídku tančit v soutěži světového formátu, která u nás byla téměř neznámá.

Přijal ji hned, jelikož měl jako muzikálový herec s tancem zkušenosti.

Velká neznámá

Nedokázal si prý ale představit, jak náročné zkoušení ho čeká. „Měl jsem pocit, že budeme trénovat tak hodinu nebo dvě denně. Vůbec jsme nevěděli, do čeho jdeme,“ přiznal Vojtek v pořadu Blesk Dance: Na otočku s Markem Dědíkem.

A přestože některé tréninky s jeho taneční partnerkou Kristýnou Coufalovou (38) trvaly nakonec někdy i osm hodin denně, považuje hvězda seriálu Vyprávěj svou účast ve StarDance za jednu ze svých nejhezčích profesních zkušeností vůbec.

Strach z tance

Ačkoli první ročník soutěže nakonec Roman vyhrál, neznamená to, že by si byl v tanci přehnaně jistý. „Když se jednou za »iks« let dostanu na ples, mám vždycky strach, že ke mně někdo přijde, ať si s ním jdu zatancovat, a já mu budu muset říct, že neumím základní kroky!“ svěřil Vojtek Dědíkovi své dosud pečlivě tutlané tajemství.

„Ve StarDance jsem byl ještě mladý a plný energie. A dnes si často kladu otázku, jak by to dopadlo, kdybych tancoval teď…“ prozradil herec.

Anketa

Kdo vyhraje StarDance 2023?

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

Kolo šampionů?

Kdyby se ČT rozhodla uspořádat soutěžní ročník složený z vítězů předešlých řad, není si jistý, zda by kývl. „Možná bych to risknul a šel bych do toho… Ale blbě bych nesl, kdybych hned vypadl!“ přiznal Vojtek.

Video
Video se připravuje ...

Historicky první vítěz StarDance Vojtek: Základní kroky už neumím! Blesk TV

Fotogalerie
86 fotografií