Osobně se k rozvodu herečka ani bývalý velvyslanec nedostavili, soud tak manželství ukončil jen v přítomnosti jejich právních zástupců.

Žilková nedorazila, protože měla natáčení. Po vynesení rozsudku svérázně informovala o rozvodu i na svém instagramovém profilu.

„Prodám nepotřebný onošený snubní prstýnek, zn. levně. Od 2. 11. 2023 jsem zase svobodná,“ napsala ke snímku z filmu LOVEní. 

Smuteční řeč

A jak dál okomentovala definitivní konec manželství? „Dnes je svátek zemřelých, tak co kdybych vám řekla smuteční řeč k zemřelému manželství?“ navrhla Žilková Blesku.

A hned pokračovala: „Jednou zemřeme všichni a exmanžel by mohl mít na hrobě nápis: Zde leží muž, který čtyřikrát zradil své ženy a jejich děti!“ Narážela tím na fakt, že kromě ní Stropnický dvakrát opustil svou první a druhou ženu Lucii Stropnickou (67) rozenou Borovcovou, s níž má tři děti, a mezitím měl románek s herečkou Danielou Kolářovou (77), která se kvůli němu dokonce rozvedla s herecem a režisérem Jiřím Ornestem (†70).

Žilková se Stropnickým oznámili konec svého manželství zkraje roku 2022. Rozvod byl ale až do letošního června pozastaven, protože se nemohli dohodnout na výživném pro dceru Kordulu Stropnickou (18), dohodu podepsali až letos v létě.

Byla v tom milenka

Žilková a Stropnický spolu byli od roku 2004, vzali se o čtyři roky později. Kromě Korduly měli ještě syna Melichara, který v roce 2007 zemřel po 198 dnech života, jelikož se narodil s vrozenou vadou. Když se v roce 2018 herec stal velvyslancem v Izraeli, žena přerušila kariéru a i s dcerou se odstěhovaly za ním do Izraele. Po dvou letech se ale kvůli nemocné mamince vrátila do Prahy.

V roce 2022 Stropnický oznámil Žilkové e-mailem, že už ji nemiluje. Ukázalo se, že již má novou partnerku, a to svou tehdejší podřízenou z ambasády v Tel Avivu Markétu Horňákovou (36). Herečka si později také našla nového partnera – bývalého basáka kapely Argema Josefa Holomáče (63).

Video
Video se připravuje ...

Veronika Žilková a Martin Stropnický jsou rozvedeni. Blesk TV

Fotogalerie
62 fotografií