Do tanečního klání nešla herečka jen s touhou naučit se tančit, ale i zapomenout na smrt svého novorozeného synka Melichara, který zemřel jen šest měsíců po porodu. Narodil se totiž s vrozenou brániční kýlou.

Čtyřicítky horečky

„Dostala jsem nabídku a zjistila, že se vlastně můžu naučit tancovat a přijít na jiné myšlenky,“ svěřila herečka svému tehdejšímu tanečníkovi Dědíkovi, jenž si ji jako svého prvního hosta přizval do studia BleskDance.

„Jenže pak jsem si vylosovala číslo pět. A protože mi umřelo páté dítě, bylo mi jasné, že to nebude mé šťastné číslo. A taky nebylo…“ konstatovala Žilková, která v roce 2010 vypadla ze StarDance naprosto nečekaně jako první už po druhém soutěžním večeru.

Video
Video se připravuje ...

BleskDance - Veronika Žilková Blesk TV

Kordulka, které bylo tehdy pět let, se dívala na přenos u kamarádky. A když viděla, že jsem vypadla, dostala zničehonic čtyřicítky teploty a začala kolabovat!“ přiznala poprvé Veronika. Rovnou z přímého přenosu tak jela s dcerou do Motola, nestihla se ani odlíčit. „Přijali nás k hospitalizaci a okamžitě Kordulku napojili na infuze. Seděla jsem tam celou noc u postýlky nalíčená s dlouhýma zlatýma řasama jako ta panenka ve vystoupení,“ vzpomínala herečka.

Vymahači

Hlídat dcerku musela celou noc a vůbec nespala. „Ráno nás propustili a já jela šťastná domů. Nějaké vypadnutí jsem vůbec neřešila. Jenže jsem bohužel neřešila ani poplatek šedesát korun za hospitalizaci,“ řekla herečka trpce.

Kvůli nezaplacenému poplatku se následně dostala až do exekuce! „Za pět let bohužel přišlo zjištění, že jsem v exekuci. A najednou jsem musela za tu noc zaplatit osm a půl tisíc korun pokutu vymahačům!“ šokovala Žilková ve studiu.

Co dalšího Žilková prozradila Dědíkovi? Sledujte už teď pořad BleskDance a Blesk.cz!

»18«

  • Tolikáté narozeniny její nejmladší dcera Kordula slavila před měsícem.

Tři body

  • Veroniku překvapivě poslal ze StarDance domů quickstep, v němž ztvárnila panenku. „V mládí jsem dělala akrobatickou gymnastiku, a tak jsme do našeho tance zařadili i akrobatické prvky, byla to show. Nakonec jsme za to ale byli penalizovaní, protože tam prý nebyl potřebný počet tanečních kroků,“ vzpomíná Žilková s hořkostí. Nakonec dostali jen tři body a vypadli!

A ve finále přišlo… Agátino těhotenství!

  • Ke StarDance nepojí Žilkovou jen strach o dceru Kordulku. „Na finálovém večeru, kde tančily všechny vypadlé páry, mi chvíli před vystoupením pípla MMS od Agáty, kde byl pozitivní test gravidity. Agáta mi oznámila, že budeme mít Kryšpína! A tím byl vlastně účel soutěže splněn. Začala jsem znova tančit, ne v soutěži, ale v životě,“ vylíčila.
  • Agáta se podle jejích slov dokonce právě díky StarDance s Mirkem Dopitou seznámila! „Agáta mi ho na jednom z prvních večírků ke StarDance představila jako staršího spolužáka se slovy, že jeho sestra mě líčí ve StarDance. Tam na sebe narazili… a za pár týdnů jsem dostala od Agáty pozitivní těhotenský test,“ prozradila Žilková.

Fotogalerie
147 fotografií