Svůj život na osm týdnů smrskli na objevování tance, ale taky únavu, bolest, stres a puchýře. A byť o tom nikdo nemluví nahlas, na konci šíleného úsilí by si samozřejmě každý z nich rád odnesl trofej pro krále nebo královnu tanečního parketu. Jenže kdo z nich to bude? „Viděl jsem nějaká videa z tréninků a myslím, že letošní StarDance bude po taneční stránce na velmi vysoké úrovni. Porota to bude mít opravdu těžké,“ míní Dědík.

Velká neznámá

„Za mě bude královnou parketu Iva Kubelková, podle mě je to hotová tanečnice. Navíc je na ni krásný pohled a to taky k tanci patří. Myslím, že to bude jedna z nejlepších soutěžících, co kdy StarDance měla,“ netají Marek, že on již našel svou favoritku, které přitom v tabulce sázkových kurzů patří až čtvrtá příčka.

Velmi zvědavý je Dědík taky na bývalého porotce Honzu Tománka (45). „Jsme kamarádi, ale je pravda, že hodně let už netancuje a vlastně jsem ho nikdy tančit neviděl. Opravdu jsem napjatý, jak si povede,“ říká na adresu čahouna, jemuž právě kvůli jeho tělesné výšce přihráli do náruče herečku Ivanu Chýlkovou (60).

Vyklube se Kukačka?

Naopak jednou z prvních adeptek na vypadnutí je podle Dědíka nejmladší z účastnic soutěže – herečka Darija Pavlovičová (21) ze seriálu Kukačky. „Působí hodně nevýrazně a křehounce. Jsem zvědavý, jestli překvapí a co se z ní vyklube,“ netají se tanečník, který byl ve StarDance třikrát na druhém místě. Zahajovací večer XIII. řady StarDance můžeme sledovat už dnes od 20 hodin na ČT1.

Noční můra všech

„První večer je vždycky trochu opatrnější, i když první čtyři tance jsou pro páry v pohodě, protože to mají za dva měsíce natrénované. Do tuhého jde od pátého kola, když už se nestíhá,“ tvrdí Dědík. Noční můrou každého ze soutěžících jsou sice zapomenuté kroky, to prý ale nehrozí. „Nikdo neměl okno, že by zůstal stát a nevěděl, co má dělat. Jasně, stalo se, že si někdo popletl nohy, ale většinou to televize tak hezky nasnímá, že to divák ani nepozná. Právě proto je někdy velký rozdíl v tom, co vidí divák a co porota,“ dodává Dědík.

Jak to vidí Dědík

Profesionální tanečník a taneční partner těch nejvýraznějších hvězd StarDance vždy v pondělí pro čtenáře Blesku zhodnotí každý sobotní díl a posvítí si jak na výkony soutěžících, tak na slova poroty.

Studio Blesk Dance

Na otočku s Markem Dědíkem! – To je podtitul nového pořadu Blesku, v němž bude tanečník zpovídat své slavné partnerky, které v minulosti po jeho boku ve StarDance zářily, i hvězdné pánské účastníky taneční soutěže. Jejich přísnému nadhledu neuniknou ani výkony soutěžících letošní řady. Těšte se na taneční ukázky i pikantní informace ze zákulisí soutěže. Sledujte na Blesk.cz každý týden před sobotním vysíláním.

Zákulisí StarDance

Dostane se tam, kam televizní kamery diváky nevpustí. Reportérka Blesku Kateřina Štichová pro vás bude exkluzivně v zákulisí StarDance na pražském Výstavišti nabírat rozhovory s VIP hosty a zjišťovat informace, které jinde nenajdete, pouze v deníku Blesk, na webu Blesk.cz a na sociálních sítích Blesku!

Speciál na Blesk.cz

Na jednom místě přehledně na hlavní stránce Blesk.cz! Videa ze zákulisí, rozhovory, hodnocení Marka Dědíka, exkluzivní fotografie z nočních večírků, profily tanečních párů i místo, kde vy, čtenáři Blesku a fanoušci StarDance, budete moci hlasovat a vyřádit svůj názor a ohodnotit soutěžní dvojice.

 

Vítězové předešlých řad 2006

Porotce Genzer: Kafe a chlebíček

Porotcování ve StarDance vzal letos už potřetí, i když to pro něho znamená deset totálně zabitých sobot. „Prošel jsem kdysi soutěží i jako tanečník a líbí se mi ta atmosféra,“ tvrdí Richard Genzer (56). S dalšími porotci – katem Zdeňkem Chlopčíkem (66) a elegantní Tatianou Drexlerovou (60) – má dokonce rituál. „Před každým přenosem společně chodíme v zákulisí na kávu a dáme si k ní chlebíček,“ prozrazuje Geňa s tím, že za největšího tanečníka všech dosud uskutečněných řad považuje herce Honzu Cinu(35).

Manželé Adamczykovi proti sobě

Jsou prvním manželským párem, který se proti sobě postaví na tanečním parketu. Doteď spolu ale herec Marek Adamczyk (35) a olympijská snowboardistkaEva Adamczyková (30) tancovali při každé příležitosti. „Na svatbě jsme spolu protančili asi sedm hodin v kuse. Nedělali jsme skoro nic jiného. A pak si dobře pamatuji na naše první rande. Byl to koncert Monkey Business a protančili jsme na něm střevíce,“ davá k dobru Marek, který se ženou ukul plán, jak soutěží proplout bez vyplňování rozvodových papírů.

„My jsme si řekli, že spolu budeme soutěžit až ve finále. Do té doby se nemusíme vnímat jako konkurenci,” směje se.

Video
Video se připravuje ...

Richard Genzer jako porotce StarDance: Děsí ho jedna věc! Markéta Reinischová

Lásky z kola

V minulosti při StarDance páry spíš nově vznikaly, a ne jen ty chvilkové – v kole se dali dohromady třeba Jitka Čvančarová (45) s Petrem Čadkem(44), Marie Doležalová (36) s Markem Zelinkou (36), Anna Polívková(44) s Michalem Kurtišem (34) anebo Emanuele Ridi (50) s Lucií Hunčárovou (37). V úloze partnerů a zároveň rivalů proti sobě stáli snad jen Ondřej Brzobohatý(40) a Taťána Kuchařová (35).

Co diváci neuvidí

Přes 150 lidí každou sobotu připravuje přímý přenos. „Na Výstavišti začínáme v devět ráno takzvanou projížděčkou. Celý průběh přímého přenosu si vyzkoušíme nanečisto, tanečníci jsou ještě v civilu. Přes obědovou pauzu se převléknou do kostýmů a ve dvě odpoledne začíná generálka. Ta je už i s publikem,“ popisuje režisér Jan Fronc. Na svých místech nesedí jedině porotci. Jejich místa obsadí figurantky, aby si soutěžící zvykli na to, že je po vystoupení čeká hodnocení tanečního výkonu. „Generálka skončí ve čtyři odpoledne a páry mají do osmi večer čas na make-up, vlasy a krátký odpočinek,“ prozrazuje režisér.

Fotogalerie
88 fotografií