Lourdes Leonová opět kopírovala svou slavnou mámu Madonnu v mystickém hudebním videu k nejnovějšímu singlu s názvem Spelling. Jak sama přiznala, nechala se inspirovat „nadčasovým uměleckým dílem“, tedy Madonniným klipem k písni Frozen z roku 1998, který vyhrál cenu za nejlepší speciální efekty na MTV Video Music Awards. Od scény laděné do tmavě modrých odstínů přes samotnou Lourdes, která v klipu ztvárňuje podobnou éterickou postavu čarodějnice s dlouhými vlajícími havraními vlasy až po motivy černého ptáka a psa. 

Sedmadvacetiletá umělkyně, která si říká uměleckým jménem Lolahol, v úterý 10. října sdílela tento videoklip na svém instagramu a youtube – a uvedla, že její matka je pro ni velkou múzou. „Nebyla bych ničím bez této ženy, která mě přivedla na svět. Vážím si jí a doufám, že si to v tom najde,“ uvedla na sociální síti. „Píseň Frozen se v mém životě nesčetněkrát objevila a nás dvě spojovala,“ vysvětlila, proč ze všech Madonniných klipů vzdala hold právě tomuhle singlu z jejího sedmého studiového alba Ray of Light.

Video začíná v temném lese a záběr se přibližuje na Lourdes, která se vznáší ve vzduchu. Na sobě má při tom černé šaty, podobné těm od Jean-Paula Gaultiera (71), které si oblékla Madonna v originále – akorát že ona levitovala nad popraskanou pouští. Lourdes se také změní v hejno černých ptáků či ve velkého psa a eroticky tančí se dvěma tanečnicemi, což opět odpovídá scénám z videa její matky. Odkaz na Madonnu je v detailu, jelikož kamera se zaměří na ruce Lourdes, jež má na prstech vytetováno slovo „mom“, tedy česky „máma“.

Na rozdíl od Frozen se však ve Spelling zpěvačka pořádně odvázala. Přestože obnažování bylo vždy Madoninnou parketou, Lourdes hranici trošku posunula. Ať už v momentech, kdy je oblečená v sado-maso kožených kalhotkách a podprsence s cvočky a páskem, kdy divoce tančí v síťovaném prádle, anebo když kráčí do vody – pročež jsou vidět její holá ňadra i zadeček, jelikož jediné, co je zakrývá, jsou její dlouhé kadeře. Právě tak celé video končí – zatímco Madonna ve svém klipu beznadějně hrabe do vysušené pouštní země rukama. 

Fotogalerie
118 fotografií