Exotické skleničky 6ks

Crumbel

25g mandlové mouky

25g třtinový cukr

25g rýžové mouky

25g bezlaktózového másla

Ze všech ingrediencí si rukama uděláte drobenku. Nasypte na plech a pečte při 160°C cca 30 minut.

Mangové compoté

300g mangového pyré

125g na kostičky krájeného manga (mražené)

40,5g vody

51g krupicového cukru

21g medu

3g pektinu NH

Smíchejte cukr s pektinem. Zahřejte pyré s vodou a medem na 40°C. Přidejte cukr s pektinem a přiveďte k varu. Přidejte mango a 30 sekund vařte.

Smetanový krém

62,5g plnotučného mléka bez laktózy

12,5g žloutků

37,5g cukru

5g kukuřičného škrobu

250g mascarpone bez laktózy

125g smetany bez laktózy

3,125g plátkové želatiny

0,625g soli

limetová šťáva

Dejte do studené vody nabobtnat želatinu. V mikrovlnné troubě zlehka zahřejte mascarpone, následně přidejte limetovou šťávu a sůl. Mléko nalijte do kastrůlku a rozehřejte. Mezitím si smíchejte žloutky, škrob a cukr. Nalijte mléko na žloutky a vraťte zpět, přiveďte k varu. Přidejte želatinu, promíchejte a přidejte mascarpone krém. Nakonec si vyšleháte smetanu a zapracujete do směsi.

Maracujové compoté

350g maracujového pyré

100g maracuji (mražené)

40,5g vody

60g krupicového cukru

21g medu

3g pektinu NH

Smíchejte cukr s pektinem. Zahřejte pyré s vodou a medem na 40°C. Přidejte cukr s pektinem a přiveďte k varu. Přidejte maracuju a 30 sekund vařte.

Kompletace

Na dno skleničky dáte mangové compoté, vložíte do lednice. Následně dáte smetanový krém, vložíte do lednice. Poslední vrstva, nalijete maracujové compoté a necháte zchladit v lednici. Dozdobíte nadrobenou drobenkou a mangem.

Fotogalerie
28 fotografií