Exotické skleničky 6ks
Crumbel
25g mandlové mouky
25g třtinový cukr
25g rýžové mouky
25g bezlaktózového másla
Ze všech ingrediencí si rukama uděláte drobenku. Nasypte na plech a pečte při 160°C cca 30 minut.
Mangové compoté
300g mangového pyré
125g na kostičky krájeného manga (mražené)
40,5g vody
51g krupicového cukru
21g medu
3g pektinu NH
Smíchejte cukr s pektinem. Zahřejte pyré s vodou a medem na 40°C. Přidejte cukr s pektinem a přiveďte k varu. Přidejte mango a 30 sekund vařte.
Smetanový krém
62,5g plnotučného mléka bez laktózy
12,5g žloutků
37,5g cukru
5g kukuřičného škrobu
250g mascarpone bez laktózy
125g smetany bez laktózy
3,125g plátkové želatiny
0,625g soli
limetová šťáva
Dejte do studené vody nabobtnat želatinu. V mikrovlnné troubě zlehka zahřejte mascarpone, následně přidejte limetovou šťávu a sůl. Mléko nalijte do kastrůlku a rozehřejte. Mezitím si smíchejte žloutky, škrob a cukr. Nalijte mléko na žloutky a vraťte zpět, přiveďte k varu. Přidejte želatinu, promíchejte a přidejte mascarpone krém. Nakonec si vyšleháte smetanu a zapracujete do směsi.
Maracujové compoté
350g maracujového pyré
100g maracuji (mražené)
40,5g vody
60g krupicového cukru
21g medu
3g pektinu NH
Smíchejte cukr s pektinem. Zahřejte pyré s vodou a medem na 40°C. Přidejte cukr s pektinem a přiveďte k varu. Přidejte maracuju a 30 sekund vařte.
Kompletace
Na dno skleničky dáte mangové compoté, vložíte do lednice. Následně dáte smetanový krém, vložíte do lednice. Poslední vrstva, nalijete maracujové compoté a necháte zchladit v lednici. Dozdobíte nadrobenou drobenkou a mangem.