Deník Aha! to zjistil ze dvou na sobě nezávislých zdrojů. I proto také poslední rozloučení proběhlo až s větším časovým odstupem od 13. ledna, kdy skvělá herečka odešla na věčnost. A 26. leden pak rodina zvolila mimo jiné proto, že to v tento den bylo pět let od smrti tatínka a manžela Hlaváčové Luďka Munzara (†85).

Tereza a pečovatelka

Zaslouženou dovolenou měl herecký pár proto, že se celý rok opět o paní Janu každý den staral a do toho se snažil plnit divadelní či televizní závazky. „S paní Hlaváčovou byla doma v Modřanech druhá dcera Tereza a také pečovatelka. Ony byly ty, kdo stihly povolat faráře kvůli poslednímu pomazání. A ony byly u toho, když odešla na věčnost,“ popsal deníku Aha! zdroj blízký rodině.

Z piety mlčí

Munzarová a Trnavský od návratu z Thajska několik dní po smrti Hlaváčové z piety mlčí a zatím odchod milované maminky a tchyně nekomentují. Bára dokonce ve dnech před pohřbem ani nehrála v hudební komedii Močál Story v karlínském divadle v Praze, do role Dáši naskočila alternantka Radka Coufalová (45).

Kde ji pochovají?

Rodina se zatím nevyjádřila k tomu, kde Janu Hlaváčovou pochová. Zda bude mít někde hrob, nebo ji také nechají rozptýlit na loučce hřbitova u kostela svatého Havla nad Zbraslaví tak, jako se to v roce 2019 stalo v případě jejího muže Luďka Munzara.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Lábus se loučil s Hlaváčovou: S Janou odešla velká generace herců. Luboš Procházka, Daniel Kristl

Fotogalerie
96 fotografií