Rybízová buchta se sněhem
200 g cukru krupice
4 žloutky
200 g rozpuštěné Hery
300 g polohrubé mouky
100 ml mléka
½ prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
V míse ušleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přimícháme rozpuštěnou a vychladlou Heru, mléko a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Korpus předpečeme do růžova asi 15 - 20 minut při 180˚ C.
Sníh z bílků
4 bílky
250 g cukru krupice
Špetka soli
Bílky ušleháme s cukrem a špetkou soli do pevného sněhu.
300 g černého nebo červeného rybízu
Předpečený korpus posypeme rybízem a potřeme bílkovým sněhem. Vložíme zpět do trouby, kterou jsme vychladili na 130 ˚C a pečeme ještě cca 20 min.
Moderátor Peče celá země Kopta: Ponížení kvůli Bebarové! Reinischova,Kristl