Těžko uvěřit, že Eliška a Damián startovali v číslech více než slušných - první díl, vysílaný tehdy ještě v prestižní sobotní „prime time“, tedy hlavní vysílací čas, si pustilo slušných 743 tisíc diváků. Mimořádně zařazenou reprízu pro ty, kterým seriál utekl, si ale pustilo už jenom 231 tisíc lidí. A tak to pokračovalo i nadále, pročež FTV Prima tento seriál přesunula na velmi nešťastný čas - na pondělní večer, kde stanul naivní pohádkový příběh proti drsné konkurenci dvou nových českých krimi seriálů. Přes 300 tisíc diváků už nikdy nedosáhl.

Nezměnil to ani poslední díl první série. Velké finále a šťastný konec, který vypravěč s hlasem Jiřího Dvořáka (56) tajnosnubně shrnul jako „zazvonil zvonec a pohádky je definitivně konec... tedy asi... možná“, jelikož ukázky v závěru ukazovaly další dění a více cestovatelů časem, diváky k obrazovkám zkrátka nepřilákal. Závěr romance titulních hrdinů v podání Emmy Smetany (35) a Roberta Urbana (37) si pustilo pouze 273 tisíc lidí - a na pomyslném žebříčku se tak umístil až na smutném šestém místě.

Video
Video se připravuje ...

Robert Urban coby Damián v dobovém kostýmu. FTV Prima

To, že před ním byla Kriminálka Anděl z Novy a Oktopus na ČT1, není nic zvláštního. České kriminálky prostě letí a zůstávají obě s více než milionem diváků nejsledovanějšími pořady pondělního večera po 20:00. Jenže majitelku marmeládovny a jejího prince předstihli i Specialisté, Reportéři ČT a Víkend - přestože šlo o pořady vysílané až kolem desáté hodiny, kdy už mnozí milovníci televizní zábavy své přístroje vypínají. Pro Primu je to signálem, že tento koncept rozhodně nezaujal - a že druhá řada, která je již natočená, nemá šanci.

Podle serveru Expres.cz jdou prý všechny nové díly k ledu. „Hotových je celkem dvanáct dalších dílů. S jejich nasazením v dohledné době však Prima nepočítá. V úvahu by možná připadalo vysílání třeba v letním období, jisté to ale není. Diváci tak mají smůlu,“ potvrdil zdroj z televize. Podle reakcí na sociálních sítích či serveru ČSFD se názory notně liší, některým je to líto, jiným pokračování chybět nebude. Čísla však hovoří jasně...
Fotogalerie
45 fotografií