Strmý pád Elišky a Damiána pokračuje. Postavit ho v pondělí mezi dva detektivní seriály, to byl od programové ředitelky FTV Prima (a zároveň také autorky scénáře tohoto seriálu...) Lenky Hornové (57) hodně špatný nápad. Ostatně pohřbít zajímavý námět vypůjčený z romantického snímku Kate a Leopold, to bylo také uměním samo o sobě. Někdejší moderátorka pořadu Prásk!, dnes producentka a „velké zvíře“ na Primě, udělala podle názorů šířících se jako lavina sociálními sítěmi velkou botu, co se jen tak neodpouští.

Příběh prince cestujícího časem a majitelky krachující marmeládovny, neměl v pondělí sebemenší šanci. Na žebříčku sledovanosti v pondělní večer bodovala nová řada seriálu Kriminálka Anděl, která těsně předběhla Oktopus. Oba seriály ale i tak zůstaly nad milionem. Posuďte sami - Nova s Davidem Švehlíkem (51), Markem Taclíkem (50) a Jiřím Langmajerem (57) měla 1 milion a 30 tisíc diváků, zatímco ČT1 s Marikou Šoposkou (33) a Miroslavem Krobotem (71) 1 milion a 17 tisíc.

Ani třetí nebo čtvrté místo pro sebe Eliška a Damián neurvali. Nový seriál skončil podle Mediaguru až na potupné šesté příčce - daleko za Specialisty na Nově s 780 tisíci diváky, Reportéry ČT na ČT1 s 405 tisíci, a Víkendem na Nově s 299 tisíci. Dívalo se na něj pouze 294 tisíc lidí. To znamená, že od první epizody, kterou vidělo 743 tisíc diváků, jich už skoro půl milionu ztratili. A za to by měly ve vedení Primy padat hlavy - alespoň tedy podle diváků, kteří náhle doceňují i seriál Premiér od Jaromíra Soukupa (54) .

Video
Video se připravuje ...

Robert Urban coby Damián v dobovém kostýmu. FTV Prima

Na sociálních sítí píší své drsné komentáře - třeba že by se mělo dávat vybrat „u soudu mezi podmínkou a veřejně prospěšnými pracemi nebo třemi díly za sebou tohohle“, abychom citovali jednoho obzvlášť vtipného diváka FTV Prima. Čechům vadí i neustále pokračující reklamní kampaň seriálu, co jde pomalu, ale jistě ke dnu - pokud na něj tedy už neklesnul. „Takové promo tady snad neměl žádný seriál... Ale asi to bude tím, že to žádný jiný seriál tak moc nepotřeboval,“ vystihla poměrně trefně jedna uživatelka instagramu na oficiálním profilu Primy.

A i když Emma Smetana (35) po zdrcujících recenzích uvedla, že ji názor široké veřejnosti nezajímá, hlavně když je spokojená její dcera Lennon (6), kvůli které roli vzala, a že hodnocení jejího výkonu a hodnocení celého seriálu přijme jenom od odborníků typu Kamila Fily (43), nejspíš nečekala, že ani on je nebude šetřit. Uznávaný recenzent se nechal slyšet, že první čtyři epizody v něm „zanechaly hluboké jizvy“, celý koncept přirovnal k „low-cost (nízkonákladové, pozn. red.) Arabele a hlas vypravěče Jiřího Dvořáka (56) zase ke komentářům v kulinářském pořadu Prostřeno!...

Je však i tak paradoxní, že Hornová, které nyní nemohou milovníci televizní zábavy přijít na jméno, stojí za tak úspěšným seriálem jako je Slunečná. Té se podařilo z piedestalu sledovanosti, kterou nehrozily ani nejnovější české filmy, srazit tehdejší stálici Ordinaci v růžové zahradě 2. Zatímco Nova se stáhla s touto nekonečnou telenovelou na Voyo, Prima triumfovala dále ZOO, do jejíž hlavní role opět obsadila Evu Burešovou (30). I tu Hornová produkovala. S Eliškou a Damiánem ale triumf nezopakovala... 
Fotogalerie
34 fotografií