„Přiznám se, že jsem Emmu Smetanu příliš jako zpěvačku neznal, ale její set na Grapu mě posadil na zadek. To je hudba, co má mezinárodní úroveň,“ napsal své dojmy z festivalu, který se konal uplynulý víkend, jeden z hudebních fanoušků. Nadšená z přijetí na známém slovenském fesťáku, který se koná na trenčínském letišti, byla i Emma.

„Grape je zásadní slovenský festival, s kvalitním line-upem a dost mladým publikem. Už pár let jsme si moc přáli tam hrát a jsme moc vděční za to, že se to povedlo. K našemu údivu na náš koncert přišlo hodně lidí, přestože ve stejném čase na hlavní stage hrála Jana Kirschner, která trvale žije v Londýně a koncertuje málokdy. Moc příjemné překvapení. A atmosféra byla nezapomenutelná - mladé, pozorné, prozářené publikum, po koncertě jsme si s fanoušky povídali ještě dlouho. Fakt krása,” neskrývala své dojetí česká zpěvačka. Podobné pocity měl i její životní a hudební partner Jordan Haj. „Od loňska jezdíme na Slovensko koncertovat pravidelně. A vždycky je to radost. Československá hudební scéna je propojená míň, než se zdá, tak je skvělé, že je tam na nás někdo zvědavej. A mimochodem, přijet na vlastní koncert po letištní přistávací dráze je fakt cool,“ smál se Jordan.

Další slovenské představení má Emma v plánu 20. října v bratislavském klubu Pod lampou, což je jen dva týdny před největším koncertem v Emmině kariéře a sice před Forem Karlín, které bude 4. 11. „Tenhle koncert v Karlíně bude totální vyvrcholení našeho hudebního roku a vlastně i celé naší hudební kariéry, takže tomu věnujeme neuvěřitelné množství příprav a energie, a věřím, že každý, kdo přijde, tak si odnese něco speciálního,“ dodává Emma Smetana.

Video
Video se připravuje ...

Emma Smetana: Prapradědeček byl pohádková legenda 

Fotogalerie
35 fotografií