Romantický příběh Elišky a Damiána měl být hitem sezony, úspěch se ale jaksi nekonal. První díl si na začátku září pustilo úctyhodných 809 tisíc diváků starších patnácti let, ke druhé epizodě se jich ovšem vrátilo už jen 381 tisíc. A propad pokračoval. Nakonec televize vyšoupla seriál z nejprestižnějšího časového slotu v sobotu večer na pondělí. 

Video
Video se připravuje ...

Eliška a Damián: Talentovaná Anna Dvořáková FTV Prima

Podle generálního ředitele Primy Marka Singera se televize na propadáku v mnohém poučila. „Nelze silou otočit veřejené mínění na jednu osobu,“ nechal se podle webu info.cz slyšet na konferenci CIF23. Podle všeho tím narážel na zpěvačku a herečku Emmu Smetanu (35), jež se zhostila jedné z hlavních rolí. Smetana u diváků není příliš oblíbená a nepomohl ani její styl herectví, který se od veřejnosti dočkal masívní kritiky snad na všech sociálních sítích. 

To, že seriál u lidí propadl, ale zdaleka nebyla jen její vina. „Poučili jsme se také v tom, že musíme nainvestovat víc peněz do některé kamerové techniky, aby to nevypadalo jako televizní inscenace z 90. let,“ nasypal si Singer popel na hlavu. 

V neposlední řadě pak zmínil i nepovedený marketing. „Nesmíme mást diváky,“ překvapil některé a pokračoval: „Ona je to taková docela přiblblá pohádka pro dospělé a lidé čekali, že uvidí ‚Marii Terezii‘. A tu samozřejmě neviděli,“ zhodnotil Singer. 

Video
Video se připravuje ...

Robert Urban coby Damián v dobovém kostýmu FTV Prima

Fotogalerie
37 fotografií