Masivní reklamní kampaň Elišky a Damiána slibovala velkolepou podívanou, nový, neokoukaný příběh a celkově hit letošního podzimu. Jenže jak se zdá, v tomto ohledu se FTV Prima přepočítala. Přestože se na první díl dívalo 743 tisíc diváků, mimořádně zařazenou reprízu pro ty, kterým seriál utekl, si pustilo už jenom 231 tisíc lidí. Sociální sítě navíc ožily výsměšnými memy (satirickými fotomontážemi) a kritiky ani odborníků, ani ty divácké seriál nešetřily. A dvojitý díl, tedy epizody 2 a 3, které byly vysílané v sobotu 9. září, na tom nebyly o nic moc lépe.

Oproti minulému týdnu, kdy příběh věčně nabroušené majitelky marmeládovny a galantního prince z minulosti, který proti své vůli cestuje časem, bezkonkurenčně vedl na žebříčku sledovanosti, tentokrát je čekal drsný pád. Umístili se až na čtvrté příčce s „pouhými“ 381 tisíci.  A to ještě šlo navíc o druhý díl - ten první, vysílaný v osm hodin, vidělo jenom 345 tisíc lidí. Bylo to tedy o téměř 400 tisíc lidí méně než minulý týden. Zkrátka - televizní obrazovky si pustila sotva polovina těch, co se dívala minule.

Ačkoliv podle reakcí na facebooku Primy si tento dvojdíl pustili i někteří noví... „Obětoval jsem svůj čas, abych se na aspoň jeden díl podíval, protože to spousta lidí kritizovalo a chtěl jsem se přesvědčit, je-li ta velká kritika oprávněná. A musím konstatovat, že seriál je nudný a se špatnými hereckými výkony,“ objevilo se mezi „nejlajkovanějšími“ názory.

Video
Video se připravuje ...

Martin Pechlát je Táta v nesnázích: Co řekl o novém seriálu? Kateřina Štíchová, Lukáš Červený

A co tedy diváky zaujalo více? Premiérový dílu seriálu Táta v nesnázích na Nově, který sledovalo 681 tisíc diváků starších 15 let. A zřejmě hned na první dobrou bodoval, jelikož na druhé pozici ho následoval druhý z odvysílaných dílů nového seriálu - to se dívalo 608 tisíc lidí. Patálie rozvedeného Petra v podání Martina Pechláta (48) a jeho tří dcer diváky pobavily mnohem více. „Konečně něco oddechového a pro zasmání na sobotní večer,“ libovali si na profilu Novy.

Na třetím místě se umístily Zázraky přírody na ČT1. Zábavný a zároveň edukativní pořad, kterým provází coby moderátoři herec Maroš Kramár (64) a Vladimír Kořen (49), si pustilo 533 tisíc diváků. I tento pořad uspokojil potřeby českých konzumentů televizní zábavy mnohem více nežli Eliška s Damiánem, co se na platformě ČSFD „pyšní“ hodnocením 7% a  31. pozicí na žebříčku nejhorších seriálů...

Fotogalerie
30 fotografií