„Jsem moc rád, že se na Primu vrací publicistický pořad, který má smysl. Naším cílem totiž primárně není pobavit publikum, ale ukázat to, jak se snažíme znepříjemňovat život lumpům, a naopak pomáhat lidem v nesnázi. S celým mým týmem chystáme řadu silných příběhů. Buďte u nich s námi,“ říká moderátor pořadu Josef Klíma.

Případy Josefa Klímy se zaměří hlavně na problémy, které diváky nejvíc tíží. Nečekejte tedy rozplétání těžko pochopitelných politických kauz, ve kterých se ztrácí i kdejaký odborník. Tým kolem Josefa Klímy půjde zejména po podvodnících, kteří komplikují život obyčejným lidem, a bude odhalovat detaily trestných činů, ve kterých jsou nejasnosti či podezření na křivá obvinění. A dostane se i na objasňování záhad, které zůstávaly dlouhé roky obestřeny tajemstvím. Co všechno v prvním díle uvidíte?

Alkohol děti získají na pár kliknutí

Získat alkohol, cigarety či jiné návykové látky nebylo pro děti ani mladistvé nikdy jednodušší. Mohou za to nezodpovědné e-shopy. Podle adiktologů je jich ohroženo kolem 50 000, a některé už skončily dokonce v nemocnici. Prodejci ignorují zákon, podle kterého jsou povinni ověřovat věk kupujícího, ČOI ani KHS s tím nic nedělají.

Josef Klíma vyzkouší s patnáctiletou figurantkou, jak jednoduché je objednání návykových látek přes internet. A nezůstane jen u toho, posvítí si i na často diskutovaný Kratom, který dokonce na vlastní kůži vyzkouší. Co se mu stalo po pololegální látce, před kterou odborníci varují?

Finanční poradce, jehož rady můžou přijít rodinu draho

Rodina ze Znojma se před více než deseti lety dostala do situace, kdy si musela vzít nebankovní úvěr, aby splatila dluhy. Komplikovaná situace je nakonec dovedla do bodu, kdy šli na doporučení za finančním poradcem.

I když se jim to moc nezdálo, přistoupili nakonec k fiktivnímu prodeji svého domu, v němž žijí třicet let a který měl daleko vyšší hodnotu než jejich dluhy. Poradce sehnal „hodného člověka”, který si na sebe měl vzít úvěr, aby oni mohli splatit závazky. Dům přitom podle svých slov nikdy doopravdy prodat nechtěli.

V naivitě a důvěřivosti se ovšem dostali do spirály událostí, která vyústila v to, že po několika letech je teď nový majitel domu chce vystěhovat a oni se o nemovitost musí soudit. Jak řešit podobné situace? Sledujte Případy Josefa Klímy. První díl začíná už ve středu ve 22:50 na Primě hned po Show Jana Krause.

Video
Video se připravuje ...

Novinář Klíma se vrátil na Primu s pořadem Případy Josefa Klímy FTV Prima

Fotogalerie
57 fotografií