Přestože obě televize svorně tvrdí, že od nikoho nic nekopírují, je náhodných podobností kolem dvou připravovaných projektů až podezřele mnoho. Zatímco Prima natáčí na ostrově Brač, Nova působí na vedlejším ostrově Hvar. Obě produkce také vsadily na česko-slovenskou dvojici hlavních vyšetřovatelů. Zatímco Prima nabídne divákům kombinaci charismatického Matěje Hádka (47) a krásné Natálie Germáni (30), Nova představí v hlavních rolích oblíbeného Jakuba Štáfka (33) a temperamentní Alžbetu Ferencovou (30).

Aby toho nebylo málo, téměř totožný je i děj, kdy bude dvojice detektivů pomáhat objasňovat zločiny českých a slovenských turistů, které se staly právě na Jadranu. Náhoda, nebo záměr?

Hádek vs. Štáfek

Matěje Hádka a Jakuba Štáfka si televize nevybraly jen tak náhodou. Nejenže je diváci již z role kriminálních vyšetřovalů znají, oba ale dokážou ve vteřině přepnout a z vážného postavení přejít do vtipné a sarkastické polohy. Kdo se ale své role nakonec lépe ujme a pomyslný souboj televizí vyhraje?

Prima: My byli první!

Primácký seriál Na vlnách Jadranu byl připravován několik let ve spolupráci se slovenskou televizí Joj. „S nápadem jsme přišli jako první, projekt jsme měli točit již před šesti lety. Původně byl připravován i s RTL Croatia, ta z finančních důvodů odstoupila a my hledali jiné možnosti, jak projekt zafinancovat,“ vysvětlil Aha! PR manažer FTV Prima Josef Ducký. Pak ale přišel covid a realizace se znovu odsunula. Během let tak prý mnoho lidí vědělo, že se seriál připravuje a jak by měla jeho výsledná podoba vypadat.

Nova: Jsme originální!

TV Nova spolupracuje na projektu se slovenskou televizí TV Markíza a jejich seriál má pracovní název Dobro došli. „Není ničím neobvyklým, že se – nejen v rámci žánru krimi – občas objeví projekty odehrávající se v podobném prostředí,“ reagoval na dotaz Aha! PR ředitel TV Nova Michal Prokeš. „Nicméně tento i druhý chystaný seriál, které TV Nova a Voyo z chorvatského prostředí připravují, jsou z hlediska autorského zpracování, charakterů postav a jednotlivých případů zcela originální,“ řekl.

Video
Video se připravuje ...

Jakub Štáfek: Natočil seriál o pivu, pivař ale není! David Turek

Fotogalerie
39 fotografií