Smutek zasáhl televizi Nova. V nemocnici zemřela předčasně jedna z jejích hvězd - dramaturg Radek Slánský. O jeho skonu na sociálních sítích informoval jeho kolega z pořadu Na vlastní oči, režisér, producent, psychiatr a bývalý šéfredaktor časopisu Reflex, Radek Bajgar (60).

"Dneska jsem za ním vyrazil do špitálu, a už jsem to nestihl. Náš kamarád a geniální dramaturg stovek reportáží. Radek Slánský. R.I.P., " napsal Bajgar na svůj facebook spolu s fotkou zesnulého kolegy.

Pořad Na vlastní oči patřil po boku relací jako Občanské judo nebo Tabu mezi nejslavnější pořady své doby. V rámci kvalitní televizní investigativní žurnalistiky byl ve své době první vlaštovkou. Oproti ostatním zmíněným pořadům měl ale delší životnost. Jeho tvářemi byli novináři v čele s tehdejšími špičkami svého oboru Josefem Klímou, Stanislavem Motlem a publicistou a bývalým politikem Radkem Johnem. Podařilo se jim rozkrýt i legendární kauzy okolo Berdychova gangu či kauzu Kinský.

Pořad běžel na televizních obrazovkách od roku 1994. V roce 2009 pořad skončil a vrátil se na televizní obrazovky v roce 2012. Radek Slánský v pořadu figuroval neuvěřitelných deset let, než byl propuštěn.

"Bohužel došlo k propouštění ještě dávno před začátkem hospodářské krize – odešel např. dramaturg Radek Slánský, který držel pevně koncepci dobrých deset let. Oči začaly být tak trochu odstrkovanou popelkou," okomentoval situaci jeho kolega Josef Klíma. I tak se Radek Slánský nenechal odradit a ze své branže neodešel. Jeho tragický skon zasáhl mnoho blízkých.

Video
Video se připravuje ...

Josef Klíma: Vyhrožovali mi zabitím! Nikdo neví, kde opravdu bydlím! Petr Soukup, Markéta Reinischová

Fotogalerie
67 fotografií