Herečka venčila svého pejska na prázdném hřišti ve Venice v Kalifornii, když do ní náhle zezadu narazili dva velcí pitbullové.

Jeden se mi zakousl do levé nohy, druhý mě vyhodil do vzduchu, kde jsem se otočila a dopadla na pravý bok s levou nohou složenou pod pravou,“ svěřila se Eva Jeníčková. „Měla jsem čtyři úplně natržené svaly v pravé kyčli. Střední hýžďový sval, který je hlavním nositelem tělesné hmotnosti, byl zcela odtržen,“ popsala své zranění Vendulka Utěšitelka, která návštěvu lékaře dlouho odkládala a tím si zadělala ještě na větší problém.

Nakonec podstoupila náročnou operaci a 12 týdnů musela být v absolutním klidu. Pak nadešel čas rehabilitací a chození na antigravitačním chodítku, které vyvinula NASA k tréninkům pro pohyb v beztížném stavu a návraty kosmonautů z dlouhých pobytů na orbitě.

Video
Video se připravuje ...

Eva Jeničková ukázala prsa před kamerou INT

Pět let od útoku bojových psů se Eva pochlubila pár kroky bez jakékoliv pomoci. „Poprvé po letech jsem se cítila NORMÁLNĚ!! Stále je před námi spousta práce, ale musím oslavit tento monumentální průlom. Vím, že bez pomoci mnoha lidí kolem mě a veškeré vaší úžasné podpory nablízku i na dálku, bych stále se skřípěním zubů bojovala, abych se přes to dostala,“ okomentovala krátké video, na kterém ušla pár kroků, Jeníčková.

Myslela jsem, že to nikdy nepřijde. V mých temných chvílích, kdy můj ‚Faktor X‘, ten negativní vnitřní hlas nastupoval, jsem o tom pochybovala. Ale stalo se! Na rozbitém běžeckém pásu NASA  jsem předvedla pár volných kroků. Chodila jsem možná na 98% tělesné hmotnosti,“ raduje se herečka. Moc dobře ví, že ji čeká dlouhá cesta, než sama vyrazí do ulic, ale bojuje jako lev, aby bez pomoci chodila.

Fotogalerie
38 fotografií