Když měl být na začátku června jedním z kmotrů knihy Alky Hájkové (59) s názvem Praha Dillí – Život mezi dvěma světy, zákulisím křtu se nesla nemilá zpráva. „Jarda je vážně nemocný! Není to dobré...“ znělo z úst jeho přátel. Jenže sám Sapík k tomu tehdy nechtěl nic veřejně říkat. Potřeboval se dát dohromady. To se až v následujících týdnech stalo, a tak šel s pravdou ven!

41 % krve v těle

„Byl jsem po operaci kolena a nedopatřením jsem málem vykrvácel. V těle jsem potom měl asi jen jednačtyřicet procent krve,“ řekl v rozhovoru pro Extra.cz sám Sapík. To, proč ke krvácení došlo, ale nechtěl vůbec rozebírat. „Myslím, že jsem dopadl ještě docela dobře. Mám jen ztrátu imunity, takže chodím pravidelně na penicilin a nějaké léky,“ popsal šéfkuchař dále svůj aktuální zdravotní stav.

„Jo, cítím se dobře, nohu pořád trénuju. Díky za skvělé doktory, které máme,“ svěřil deníku Aha! Sapík, jenž se těší na sobotní svatomartinskou husu, kterou své rodině a přátelům upeče.

Dodatečným kmotrem

Alka Hájková, která chtěla na jaře Sapíka jako jednoho z kmotrů své knihy o Indii, se ho nakonec dočkala na křtu své další knížky Karel – Příběhy z trezoru. Tím jí svoji červnovou neúčast vynahradil. V knize o Gottovi mj. prozradil, že vážně nemocný Slavík miloval jeho kozí sýr s lehce pikantním pampeliškovým medem. „Měl na něj chuť, i když už ležel v nemocnici, a Ivanka pro něj poslala dokonce několikrát,“ vzpomínal Sapík.

Video
Video se připravuje ...

Kardiolog Petr Neužil na 70. narozeninách kuchaře Sapíka: Když se z kámošů stávají "pacoši" Hana Höschlová

Fotogalerie
35 fotografií