Těžko uvěřit tomu, že jsou to už čtyři desítky let, co se poprvé promítal snímek Bota jménem Melichar! Tento rodinný příběh natočil režisér Zdeněk Troška, jenž si pak získal popularitu široké veřejnosti i díky trilogii Slunce, seno a řadě úspěšných pohádek. Nicméně právě kvůli „narozeninám“ této komedie s téměř až detektivní zápletkou, co se točí kolem ukradených kozaček, se znovu objevili představitelé hlavních rolí bok po boku.

„V rámci Mezinárodního filmového festivalu Juniorfest jsme se potkali. Náš milý Zdeněk Troška a filmová láska David Rauch alias Radim Dochleba. Uteklo to jako voda a stále si spoustu věcí z natáčení pamatujem. Hlavně tedy pan režisér,“ napsala na sociální síť herečka Regina Řandová (56), která tehdy ztvárnila hlavní hrdinku Jolanku. „Je fajn, že jsme Botu mohli natočit a že i po těch letech má stále tolik fanoušků,“ libovala si.

Video
Video se připravuje ...

Babička Regina Řandová už má dva vnuky: Jak to dělá, že vypadá tak skvěle? Lucíja Veselá

Rovněž připojila i snímky z dob natáčení a ty aktuální. „Vůbec nestárneme,“ vtipkovala v popisku snímků, na nichž je vidět, jak moc se za tu dobu oba změnili. Na rozdíl od Řandové, co zůstala u hereckého povolání, naposledy byla k vidění třeba v seriálech Slunečná nebo Sex O'Clock, se David Rauch (57) raději postavil za kameru. Spolupodílel se na režii filmů jako například LidiceTmavomodrý svět a Kolja. A jako výkonný producent stojí třeba za Vratnými lahvemi, Tátovou volhou a pohádkou Tři bratři.

Na natáčení stále populárního filmu oceněného devatenácti cenami, kde zazněly písničky dua zpěváků Petra Kotvalda (64) a Stanislava Hložka (69) Láska očima a Holky z naší školky, i řada hlášek, co zlidověly, zavzpomínal i Zdeněk Troška. „Byl to můj první celovečerní film. Točili jsme od 14. října... a 16. listopadu jsme měli hotovo. Natáčela celá škola. Moc rád na to vzpomínám, všichni byli vstřícní. Hlavně paní kuchařky,“ prozradil pobaveně Blesku režisér, jehož posledním počinem je pohádka Zakleté pírko z roku 2019.
Fotogalerie
48 fotografií