Hvězda akčních filmů, jako je Krvavý sport či Univerzální voják není u nás poprvé. „Ale s fanoušky se setkávám poprvé a mám z toho opravdu radost,“ přiznal Van Damme. Ten sice nechal vyprodaný sál na svůj příjezd čekat, protože se po večeři se 14 dražiteli vydal na krátkou procházku, a tak hostům v narvaném pražském klubu SaSaZu krátil čekání rozhovor s Petrem Jáklem (50) a jeho otcem.

Producent a režisér velkofilmu Jan Žižka prozradil, že má zájem obsadit Belgičana do nového filmu. „ Už půl roku jednáme a jsme skoro domluveni. Snímek se jmenuje Ripcord a pojednává o mladém e-sportovém hráči. Je to v podstatě příběh Rockyho, ale ve světě videoher, který je stále populárnější,“ svěřil Blesku Jákl.

Jenže zajít si s Van Dammem na večeři a podepsat s ním smlouvu nemohl, v pracovní rovině spolu nesměli ani promluvit!

Půl milionu dolarů

„Začít natáčet by se mělo už příští rok, ale zatím je to ve hvězdách. V Americe totiž probíhá stávka herecké asociace a oni to tam berou hodně vážně, takže s Van Dammem na toto téma spolu vůbec nesmíme mluvit!“ přiznal Blesku Jákl.

A tak se sice s Jean- -Claudem setkal, ale téma spolupráce museli nechat stranou. Když se Blesk zeptal, o jaké částce za film se jedná, zprvu nechtěl nic prozradit, následně ale přece jen naznačil. „Je to různé a částka za takovou hvězdu se může pohybovat okolo půl milionu dolarů za natáčecí den,“ řekl producent, který zatím tají i to, kde přesně plánuje film točit.

Gabriela Soukalová: Večeře místo dovolené

Před samotným galavečerem proběhla i soukromá večeře s legendou, na kterou bylo možné vydražit lístky. Dva se povedlo urvat i bývalé biatlonové královně a moderátorce Showtimu Gabriele Soukalové (34). Setkáním s legendou potěšila přítele. „Miloš ho miluje od dětství, takže to byl splněný sen. Měla jsem radost, že jsem ho tím mohla překvapit. Sice za to budeme muset obětovat dovolenou, ale byl to první vánoční dárek,“ přiznala Soukalová. Vstupenky se totiž dražily okolo 50 tisíc korun na osobu! „Prvních dvacet minut bylo vidět, jak se všichni ostýchají na něco zeptat, ale Van Damme zbořil ledy svým humorem. Pak se to rozjelo a musím přiznat, že to byl pro všechny nezapomenutelný zážitek,“ svěřila nám ještě Gabriela.

Zpěvačka Olga Lounová: Dala 60 tisíc za katanu!

O přestávce galavečera proběhla dražba patnácti předmětů spojených s legendou akčních filmů. Mezi těmi, co nedokázali odolat, byla i Olga Lounová (42) a doslova svedla aukční souboj o japonský bojový meč z filmu Krvavý sport, i když to byla »jen« replika původní katany. „Někdo si kupuje kabelky, já chci katanu s podpisem svého dětského hrdiny. A opravdového chlapa, který je vzdělaný a inteligentní,“ radovala se zpěvačka. A musela sáhnout hluboko do kapsy, dražba se zastavila na 60 tisících! „Z domova mi napsali, že nemám utrácet za blbosti, ale už bylo pozdě...“ dodala Lounová se smíchem.

Další kráska, která sváděla souboj o předměty, byla Magdalena Bendová, vnadná přítelkyně brněnského podnikatele Petrose Karidise (42), který pořádá tzv. garážové bitky boxerů. Ta urvala hercovy filmové trenky (prý pro maminku) a brokovnici!

Video
Video se připravuje ...

Jean-Claude Van Damme (63) v Praze: Úsměvy, podpisy a nadšení z obrazu! Blesk TV

Fotogalerie
96 fotografií