Jako první se k plotně postaví řidič Roman (35). Ten je momentálně na rodičovské dovolené a pochvaluje si, že má nejlepší ženu na světě – nejen, že vydělá víc než on, ale ještě mu dovolí věnovat se všem jeho koníčkům. A že jich je. Roman je v Prostřeno! podruhé. Poprvé své menu poněkud předimenzoval, podával celkem jedenáct jídel, ale ani jedno prý nedokázal dobře dochutit. „Myslím si, že minule ke mně přišli ti lidé akorát taktizovat,“ domnívá se. Tentokrát si vystačí „pouze“ se čtyřmi chody, i ty mu však dají zabrat, a bude mít co dělat, aby vše stihl připravit. Bude spokojený se svým druhým výkonem? Se zábavou mu pomůže silák. Bude ale dobrá volba vsadit na železného Zekona? A jak Romana přijmou jeho hosté? Bude jim sympatický? A svěří se jim vůbec s tím, že pro něj účast v Prostřeno! není novinkou?

V úterý večeři připraví prodavačka Vlaďka (49), která své hosty přivítá v moderně zrekonstruovaném bytě. A to nebude jediná věc, kterou je překvapí. Velký údiv vyvolá i její životní koníček, a to rybaření. Na rybářku ji nikdo netipuje. Vlaďka vsází na českou kuchyni. Ocení ale její spolusoutěžící „tradiční pokrmy“, anebo budou Vlaďce spíš házet klacky pod nohy? Kritická bude tahle partička víc než dost, napadne ale někoho, že by mohlo být nebezpečné podávat polévku z ručně nasbíraného česneku? Kdyby se Vlaďka spletla a místo medvědího česneku nasbírala jedovaté konvalinky, mohlo by být zle… „Přežila jsem já, přežijou i ostatní,“ domnívá se ale svérázná blondýnka. Hosté chtějí vědět, kdo u nich zabíjí domácí zvířata. Vlaďka přizná, že je zvládne jenom zpracovat, zabíjí soused. „Zabiju jedině kapra, ten nevydává žádné zvuky,“ prozradí.

VIDEO: Pondělní Prostřeno!: Muž na mateřské

Video
Video se připravuje ...

Pondělní Prostřeno!: Muž na mateřské 

Středeční večer bude patřit Slovence Ivaně (31). Maminka na mateřské dovolené nejvíce času věnuje svému synovi, nejí polotovary a nikdy by nesnědla prošlé potraviny. Toho se v Prostřeno! rozhodně bát nemusí. Všichni očekávají, že bude Ivana patriotka, a těší se slovenskou kuchyni. Tu jim ovšem sympatická mladá žena, která by si za výhru ráda pořídila kuchyňského robota, nenachystá, a tak jsou někteří docela zklamaní. Vlaďce vadí, že je hovězí maso v hlavních chodu příliš tučné, Roman začne taktizovat a rozebere Ivany jídlo na prvočinitele. Navíc se u stolu, v talíři, objeví… pachuť. „Vůbec netuším, co ji mohlo způsobit, nikdy jsem hovězí na víně s takovou pachutí nejedla,“ stěžuje si na kamery Vlaďka, a u stolu se rozpačitě nimrá ve svém talíři.

Ve čtvrtek hosty k sobě domů pozve řidič autobusu Roman (35). Nechává si říkat Romča – aby se to nepletlo s pondělním Romanem. Romča žije sám, skoro jako poustevník, a své spolusoutěžící přivítá v malém bytě, do kterého se všichni sotva vejdou. Předchozí večery Romča kritikou nešetřil, a všichni jsou zvědaví, jak bude kuchtit on. Jak si poradí nejen u plotny, ale hlavně i s rolí hostitele? Čtvrteční hostitel začne panákem na kuráž. A tvrdí, že jen dodržuje pitný režim. Romča se také nebojí riskovat, a tak jako hlavní chod chystá exotiku: pštrosí maso, které dosud ještě nikdy nepřipravoval, se šípkovou omáčkou a knedlíkem. Bude ale ostatním takové maso vůbec chutnat… a především vonět? A k čemu ho připodobní? „Mně to přijde jako lepší hovězí,“ rozumuje například Vlaďka.

VIDEO: Páteční Prostřeno!: "Blbá funkce" ve zdravotnictví

Video
Video se připravuje ...

Páteční Prostřeno!: "Blbá funkce" ve zdravotnictví 

Svůj kulinářský um předvede v pátek zdravotní sestra z psychiatrie, toho času na mateřské dovolené, Lenka (28). Nejvíc času jí prý zaberou její děti a starost o ně a domácnost. U plotny by to tak pro ni neměl být problém, jelikož musí pořád vařit. Jak jí to ale půjde, když bude muset připravit soutěžní menu pro hosty? Nepřemůže ji nervozita? Lenka chystá moderní menu způsobem sous-vide, tedy ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou. Vědí hosté, co to znamená, umí to přečíst, a odhadnou, co jim přistane na talíři? Roman má jasno, ten rovnou prohlásí, že to podle něj Lenka celé odflákla. A o jejím zaměstnání se, možná v žertu, vyjádří hodně nejapně. Bude to zkrátka velice výživné, a nabízí se otázka, zda soutěžící poznají, že mezi sebou mají taktika, kdo jím vlastně je… a zda si díky tomu nakonec odnese i výhru.

Sledujte v příštím týdnu Prostřeno! na FTV Prima, každý všední den vždy v 17:50. Až do pátečních pokliček to bude velice napínavé!
Fotogalerie
12 fotografií