Na ceremonii se dostavila v elegantních šatech, které decentně doplňoval perlový náhrdelník přímo z královniny sbírky. Navzdory tomu na sebe nestrhávala pozornost, naopak jen potvrdila svou oddanost koruně a silnou roli, kterou již deset let zastává v královské rodině.

Zatímco většina očí byla upřena na truchlící královnu Alžbětu II. (94), vévodkyně během obřadu hleděla především na Harryho (36), jehož chování experti na řeč těla popisují jako nervózní. A přísnost v očích švagrové mu na klidu jistě nepřidávala.

Když smuteční hosté po obřadu opustili kapli, Kate naopak zapředla s Harrym řeč, aby pak diskrétně přidala do kroku, vmísila se do jiné skupinky a bratrům dala možnost k zahájení tolik očekávaného rozhovoru.

A v úloze „tmelu" rodiny vystupovala i dál – rozrušenému princi Charlesovi (73) nabídla po odchodu z kaple nevšední gesto útěchy, když jej políbila na tvář! To se v královské rodině za dozoru kamer také jen tak nevidí!

„Díky bohu za Kate – je skálou, o kterou se monarchie může opřít. V sobotu se chovala naprosto dokonale,“ okomentoval odborník na královskou rodinu Brian Hoey.

VIDEO: Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří

Video
Video se připravuje ...

Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří reuters

Fotogalerie
148 fotografií