Herečku Lenku Kořínkovou, která na počátku března oslavila své 65. narozeniny, proslavily její filmové role. Ať už to byla komedie Holky z porcelánu, v níž ztvárnila plachou Marušku, Léto s kovbojem, kde byla naivní, ale sexuálně náruživou Klárkou, nebo série filmových Básníků Dušana Kleina (81), pro které se stala svůdnou „lesní pannou“. Později plnila přední stránky novin svými opileckými excesy, například když se docela namol válela po zemi. V současnosti působí jako lektorka angličtiny a je také autorkou ojedinělého způsobu stravování. Do svého soutěžního menu v zábavném gastronomickém pořadu Prostřeno! se rozhodla zařadit pokrmy, které si dopřává po celý svůj den – od snídaně až po večeři.

Lenčinou typickou snídaní jsou dary přírody s variabilním chuťovým vyladěním a doplňky, jako přesnídávku si dává kokosovo-dýňové pohlazení s nádechem zázvoru, Lenčiným oblíbeným obědem jsou variace na falafelové téma s oranžovými zelenino-brambory a horou svěží zeleniny s řepou, a jako lehkou večeři si dává vanilkovo-rýžovou hebkost v medovo-malinovém objetí.

V Lenčině menu není žádné maso, laktóza ani lepek, jelikož to všechno Lenka nejí. A ještě k tomu důmyslně potravu dělí na „rostlinky, zvířátka a neutrál“. Tomuto způsobu stravování také vděčí mu za svou velice štíhlou figuru – přestože, jak sama prohlásí, svalovou hmotu nemá žádnou. A je to vidět například na jejích hubených nožičkách…

VIDEO: Lenka Kořínková v Prostřeno!: K vaření potřebuje asistenty!

Video
Video se připravuje ...

Lenka Kořínková v Prostřeno!: K vaření potřebuje asistenty! 

Dáma, která se mimo jiné věnuje i tomu, jak stravou ovlivňovat a řídit fyzickou a psychickou stránku člověka, se ovšem zasekne na úkolu týdne. Tím je totiž „prasárna“, tedy něco, čím si dotyčný tu a tam lehce zahřeší. „Já tomu vůbec nerozumím, tomu textu. Já takovýhle věci nedělám, já to, co jím, protože to miluju, a ne proto, že si tady hraju na svatou, a pak jakože hřeším. To jsou absolutní nesmysly,“ durdí se nad dopisem od produkce.

A to ještě netuší, že jí ke stolu dorazí čtyři strávníci, kteří se pustí do vášnivé diskuze o Lenčině způsobu stravování. Na dělenou stravu totiž mnozí nevěří. Na dotaz, co jim to přinese, reaguje Kořínková zaskočeně: „Nic, zhubneš. Teda, zbavíš se všeho, co je navíc,“ tvrdí Lenka, zaskočená agresivní debatou znevažující její životní styl. „Když mi to vyhovuje, tak mě nezajímá, jaké to má odborné atributy.“

Vařit bude Lenka sice hned v pondělí, ale ani další dny s ní rozhodně nebude nuda. Dozvíte se, že ji nebaví domácí práce nebaví, a tak si prý zařídila tak, aby je dělat už nikdy nemusela, jak zareaguje na to, že jedna ze spolusoutěžících našla svou lásku skrze seznamku, a co jí na tom bude vadit, anebo co jí připomene minerální voda, která v jeden den poslouží k přípitku. A také se dozvíte, proč je lepší pít polévku z talíře, nežli ji jíst normálně lžící. Těšte se už 19. dubna v 17,50 na FTV Prima.

VIDEO:  Lenka Kořínková v Prostřeno!: Co na její účast řeknou ostatní?

Video
Video se připravuje ...

Lenka Kořínková v Prostřeno!: Co na její účast řeknou ostatní? 

Fotogalerie
58 fotografií