Když se mu přitížilo, do nemocnice ho nejdříve nechtěli vzít, ale jakmile mu teplota stoupla ke čtyřicítce a už téměř nemohl popadnout dech, okamžitě ho hospitalizovali. 

Vůbec to nebylo dobrý, sípal jsem, vysoké horečky, oboustranný zápal plic a první dny neustále s kyslíkovou maskou na obličeji. Dostával jsem kortikoidy a další léky. Kdyby to nepomohlo, tak by mě dali na ventilaci,“ popsal Blesku boj s covidem Emanuele Ridi

VIDEO: Kuchař Ridi se ztrácí před očima: Vážné zdravotní problémy po rozchodu!

Video
Video se připravuje ...

Kuchař Ridi se ztrácí před očima: Vážné zdravotní problémy po rozchodu! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Kuchaře po deseti dnech propustili do domácího léčení, bude ale ještě dlouho trvat, než se dostane do formy. „Jsem rozsekanej, tohle jsem ještě nezažil. Zhubl jsem skoro šest kilo, svaly šly pryč. Sportovat nemůžu, ale chci chodit ven na procházky, hýbat se a dýchat čerstvý vzduch. Určitě domácí strava, to mi chybělo,“ dodal Manu, kterého z motolské nemocnice propustili v pondělí 13. dubna. 

Na sociální síti se pochlubil první domácí snídaní – hemenex, čerstvý chléb a džus z čerstvého ovoce. Ridi se snaží dát rychle do formy, protože už za měsíc točí s Matějem Ruppertem další díl jejich kuchařského pořadu z cest po Itálii a věří, že už bude moct znovu obnovit provoz ve svých dvou restauracích. 

Fotogalerie
32 fotografií