Vaněk spolupracoval na letošním ročníku pěvecké show SuperStar. A mohla to být práce jako každá jiná, nebýt nečekané překážky v podobě pandemie koronaviru. Slovenské televizi Markíza přiznal, že byli na pokraji sil.

„Co nám dalo opravdu zabrat a nedalo se to ovlivnit, byl moment, když k nám nedorazily objednané věci v důsledku situace s covidem. Všechno bylo ze dne na den jinak a všichni jsme se dost zapotili při shánění oblečení ze všech možných zdrojů.“ Těžkou situaci usnadnila překvapivá pomoc jedné z porotkyň, která nouzi o poutavé oblečení vyřešila po svém – sáhla do vlastního šatníku. „Zachránila nás Monika Bagárová, která přinesla plné tašky vlastního oblečení, abychom ho použili pro soutěžící. Za to jí velmi děkuji.“

Nejenom covid, ale také někteří finalisté byli pro štáb osinou v zadku. „Byly momenty, kdy někteří soutěžící měli problém obléct si určité věci, ale vždy jsme našli balanc a vysvětlili jsme jim, že jde o prospěch show,“ prozradil Vaněk a dodal, že většina stížností padala z úst chlapců.

„Paradoxně, většina holek si ráda oblékala odhalené kostýmy, které k takové show patří. Možná si víc stěžovali chlapci, tedy alespoň jeden z nich.“ Který z mladíků zvedal stylistům tlak, o tom se mohou diváci jen dohadovat. Problémy ale nastaly i s jednou z dívek – ta o zkrášlování druhou osobou očividně nestála.  „Též tu byla soutěžící, která si neustále neodborně předělávala make-up a vlasy."

O největší pozdvižení se postarala proměna Barbory Piešové (19). Z dívky s chlapeckým vzezřením dokázali stylisté stvořit půvabnou dámu. Podle Vaňka to na rozdíl od uživatelů sociálních sítí nehrotila a brala to jako součást soutěže, v níž nelze konstantě vystupovat v teniskách a mikině. „Jsem na ni hrdý, je to krásná žena, na které vyniknou takové šaty, které by si například žádná jiná dovolit nemohla,“ nechal se slyšet.

Vaněk ke konci prozradil, co se děje s kostýmy po soutěži. Marián Čekovský si půlku věcí vzal, druhý nakupující byl režisér Pepe Majeský, který má slabost na oblékání. My s tím už počítáme a on potom nahání asistentku, aby šla do bankomatu vybrat peníze,“ uzavřel se smíchem.

Fotogalerie
48 fotografií