V sobotu 17. listopadu sice ze StarDance vypadl Dalibor Gondík (48), ovšem diváky tentokrát mnohem víc naštvalo něco úplně jiného, než kdo taneční parket opustil. Na sociálních sítích si řada z nich stěžovala na sextet Skety, který se tentokrát výjimečně postaral o hudební doprovod. „Hudba nevhodná, rušivý element," vrtěl kdosi hlavou a další mluvili o tom, že se jednalo velký přešlap a krok vedle.

„Doprovod katastrofální! Nejhorší, bída a zoufalství. Absolutně zkažený celý večer. Kde to vůbec vyštrachali takový paskvil?! NIKDY VÍCE!" zuřil pak zase někdo. Vokální skupinu Skety (název je hříčkou na anglické slovo scat, což je improvizovaný jazzový zpěv), kde klasické nástroje nahradil lidský element a všechen doprovod vytvářel pouze pomocí hlasivek, dokonce kdosi označil za „halekání" a zazněla i domněnka, že tímto krokem česká verze porušila podmínky licence, kterou získala od BBC.

Někdo sice jejich výkon dokázal ocenit, ovšem ani tak se prý něco takového k tanci absolutně nehodilo. „Hudební doprovod naprosto mimo. K taneční hudbě patří basa a bicí, tyto nástroje tvrdí muziku," vysvětloval jistý pan František v diskuzi s tím, že litoval tanečníků i hudebníků.

Na Facebooku StarDance se tak objevily dokonce i názory, že Skety pokazily celý večer. „Nejhorší díl v historii a to především díky otřesnému a absolutně odpudivému hudebnímu doprovodu. Fakt zoufalý!" nechápali zklamaní diváci populární taneční soutěže.

Je ale možné, že drsná slova jsou způsobena jen tím, že jsou velmi konzervativní a nemají rádi změny. Za devět let vysílání si už zvykli na to, že k tanci hraje Moondance Orchestra Martina Kumžáka a zpívá mimo jiné i Dasha (37). Jenže orchestr tentokrát chyběl, i když není jasné, zda měl na výročí sametové revoluce nasmlouvané jiné vystoupení, nebo chtěla televize zkrátka jen vyzkoušet něco nového.

S pochopením se ovšem tahle výměna opravdu moc nesetkala. Těžko říct, jak by fanoušci StarDance asi vyváděli, kdyby se v budoucnu změnili například moderátoři a Marka Ebena (60) a Terezu Kostkovou (42) nahradili nováčci.

VIDEO: Poslední vypadl Gondík. Už dříve mu prý tréninky dávaly dost zabrat!

Video
Video se připravuje ...

Dalibor Gondík ve StarDance: Po rychlém startu přišly krize! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
105 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva