Jak hvězda filmu Sněženky a machři odhalila na středeční tiskové konferenci pořadu, zranění si přivodil ještě před nástupem do StarDance. Zlomil si totiž prst na noze, ale doufal, že se uzdraví, a tak zahájil tréninky. Jenže došlo ke zhoršení!

„Při pátečním tréninku došlo při zvedačce k přetržení svalu. Dostal jsem se až na centrum pohybové medicíny k panu Kolářovi, tam mi bylo sděleno, že se jedná o poměrně rozsáhlé zranění. A přidala se k tomu ještě prasklá cévka, takže se to celé zalilo krví. Je to fatální záležitost. Musím ze soutěže odstoupit, moc mě to mrzí,“ prozradil Kopta na konferenci, kam přišel o berlích.

„Do soutěže jsem vstupoval se zlomeninou prsteníčku na levé noze, a jak mi pan docent včera sdělil, v důsledku toho jsem ulevoval zlomené noze na úkor té dosud zdravé a v podstatě jedno zranění následovalo druhé,“ objasnil herec známý i z nekonečného seriálu Ulice, kterého velmi mrzí, že do soutěže vůbec chodil.

Video
Video se připravuje ...

Kopta - o zranění Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

„Věřte mi, že dneska mě zdaleka nebolí jen ta noha. Ve všech konsekvencích je to velmi smutný případ toho, kdy člověk nerespektuje a neposlouchá své tělo,“ povzdechl si.

Nejnovější řada bude jistě absencí Kopty poznamenaná, jelikož už se s ním natočila znělka. Kromě toho už absolvoval i tréninky s taneční partnerkou Janou Zelenkovou. Tu jistě mrzí, že se nakonec v soutěži možná vůbec neobjeví. Česká televize už za Václava hledá náhradu, jenže zatím se nikoho nepodařilo najít. Většina umělců má totiž již dojednanou jinou práci a nemůže si narychlo udělat čas na náročné StarDance.

„Velmi nás to všechny mrzí. Václav trénoval poctivě a byl velmi zodpovědný. Dokonce měl se svou taneční partnerkou už dva tance pěkně připravené. V současnosti hledáme osobnost, která by místo něj vstoupila do pořadu. Tuto situaci jsme už jednou v minulosti zažili, když z pořadu odstoupila herečka Taťjana Medvecká a nahradila ji zpěvačka Aneta Langerová,“ uvedl manažer vývoje ČT Jan Potměšil a zraněnému Koptovi popřál také brzké uzdravení. 

Letošní ročník ale smůla provází už od začátku. Nejenže herečky Daniela Šinkorová (45) či Veronika Arichteva(32) si už stěžovaly, jak je příprava zmáhá, ale další zranění pak potkalo taneční partnerku Jiřího Dvořáka (51) Lenku Noru Navorkovou. Ta si během tance omylem rozřízla bradu a musela do nemocnice na šití.

Fotogalerie
43 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva