Společné kroky, jež se nyní Meghan a Harry chystají udělat, se ovšem týkají jejich nadace Archewell, kterou založili v roce 2020. Aktuálně oznámili, že podporují novou charitu. Ta nese název Equimundo a jejím cílem je zapojit muže a chlapce jako spojence v oblasti rovnosti žen a mužů.

Na svém nadačním webu uvedli: „Údaje z roku 2023 ukazují, že muži se stále více zapojují do péče a rádi by zvýšili svou pečovatelskou práci doma, ačkoliv je od toho odrazují hluboce zakořeněné sociální normy a nedostatek podpůrných politik a mocenských struktur.“

Tento report vyzývá k neustálému pokroku směrem k rovnosti žen a mužů a zároveň apeluje na šíření této rovnoprávnosti v médiích. „Nadace Archewell je hrdá na to, že podpořila tuto zprávu stejně jako pokračující práci společnosti Equimundo na prosazování rovnosti žen a mužů po celém světě,“ stojí dále v prohlášení Harryho a Meghan.

Manželé zřejmě vydali takové prohlášení, aby odvedli pozornost od neúspěšných obchodů a možných finančních ztrát. Za jejich neúspěch se považuje zrušení obrovské smlouvy se společností Spotify a zjevné klopýtnutí nad dohodou s Netflixem.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
60 fotografií