Vztahy mezi otcem Karlem III. a synem Harrym jsou aktuálně stále velmi napjaté. Jako už mnohokrát v minulosti, britský král teď dal ovšem opět najevo, že by si moc přál brzké usmíření. 

U příležitosti svátku všech tatínků se na králově oficiálním instagramu objevil dojemný příspěvek se třemi fotkami. Ta první zachycuje Karla III. s jeho tatínkem, princem Philipem (†99). Ta druhá královnu Camillu s jejím tátou Brucem Middletonem Hopem Shandem (†95).

Na posledním snímku je pak Karel ještě jako princ Charles a spolu s ním jeho dva tehdy dospívající synové – princové William (40) a Harry. Fotka pochází z roku 1997, z výšlapu na Muické vodopády nedaleko králova sídla Balmoral ve Skotsku. Snímek byl pořízen 16. srpna – tedy jen dva týdny před tím, než 31. srpna v Paříži zemřela princezna Diana (†36).

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený The Royal Family (@theroyalfamily)

„Všem tatínkům přejeme krásný Den otců,“ stálo jen ve stručném popisku. Fakt, že jsou oba princové už dávno také několikanásobnými otci, však nikde zmíněn nebyl.

Mnozí lidé vidí v archivní fotce další z mnoha olivových ratolestí, které král nenápadně vysílá ke svému mladšímu synovi. Ten ale, jak se zdá, otcovo přání po usmíření příliš nesdílí. 

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan v dokumentu, který bude bolet! Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
58 fotografií