Je trochu paradox, že princ Harry patří mezi velké bojovníky proti klimatickým změnám, a přitom využívá letecké dopravy, co zanechává obrovskou uhlíkovou stopu, více než kdokoliv jiný. Přestože se členy své královské rodiny se moc často nevídá, ujít si příležitost, aby mohl vypovídat u soudu v rámci jeho obvinění, že mu paparazzi po léta hackují mobilní telefon, prostě vynechat nemohl. Do Londýna tak ze slunečného Miami z toho důvodu zaletěl jenom na otočku - údajně se při tom však vyhýbal setkání se svým otcem a bratrem...

Po dvou dnech vyčerpávajících výslechů a dokazování u Nejvyššího soudu se princ urychleně vrátil zpět do Montecita, kde žije se svou manželkou, seriálovou  hvězdičkou Meghan Markleovou (41) a dvěma dětmi v obklopení hollywoodskou smetánkou. Vévoda ze Sussexu podle deníku DailyMail přistál v Kalifornii ve čtvrtek večer, což znamená, že opustil Británii kolem oběda téhož dne – stejně jako tomu bylo v den květnové korunovaci krále Karla III. (74). Tehdy se však „vymlouval“ na narozeninovou oslavu synka Archieho (4)...

Harry tetokrát zůstal ve Frogmore Cottage po tři noci a se vší pravděpodobností to byla jeho poslední návštěva v domě, který kdysi sdílel se svou ženou - to proto, že se tam má přesunout Harryho strýček, nezdárný princ Andrew (63), jehož se Karel III. snaží vystrnadit z jeho dosavadního domova. Coby neaktivní člen královské rodiny podle nového panovníka nemá právo nadále bydlet a využívat luxusu Royal Lodge. Přestože se však Harry nacházel na dosah svých příbuzných, s nimiž má rozhašené rodinné vazby, nijak toho nevyužil.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Vůbec se s nimi totiž neviděl! Během svého pobytu se nesetkal ani se svým otcem, ani s bratrem Williamem (40). Karel III. měl totiž rušný program, po návratu z Rumunska se účastnil bohoslužby v římskokatolickém kostele svatého Jakuba v Marylebone, v Buckinghamském paláci uspořádal vojenskou akci, během níž poděkoval vojákům a ženám, kteří se zúčastnili královnina pohřbu, a setkal se i s britským ministrem obrany.

Jenže William se svou paní, princeznou Catherine (41), a třemi ratolestmi byli po celou dobu doma. A co více, jejich Adelaide Cottage ve Windsoru, kde bydlí, je vzdálený pouhých 0,6 kilometrů od Frogmore Cottage. Návštěva se ale nekonala.

Místo toho Harry po svém posledním emotivním vystoupení u soudu, kdy mnohá z jeho prohlášení byla později vyvrácena (například když tvrdil, že novináři hackli jeho mobilní telefon a věděli tak o oslavě jeho 12. narozenin, přestože mobil v té době vůbec neměl...) zase prchnul za velkou louži.
Fotogalerie
51 fotografií