Zbabělé schovávání prince Andrewa v Balmoralu a „soukromé financování jeho boje proti americkým soudním sporům o sexuálním zneužívání“, podle expertů na královskou rodinu poškozují nejenom obraz královské rodiny jako takové, ale i královny. Vévoda z Yorku je totiž v New Yorku žalován Virginií Giuffreovou (38), která tvrdí, že ji v 17 letech sexuálně zneužíval při třech různých příležitostech - v Londýně, v domě Epsteinovy ​​dlouholeté spolupracovnice Ghislaine Maxwellové (59), v New Yorku na Manhattanu, kde měl Epstein byt, a na karibském ostrově, který také patřil miliardáři a registrovanému sexuálnímu delikventovi Jeffreymu Epsteinovi.

Andrew, druhý syn královny, „kategoricky“ odmítá veškerá obvinění paní Giuffreové proti němu. Přesto se však na více než tři týdny zavřel v Balmoralu společně se svou matkou královnou Alžbětou II. a se svou bývalou manželkou Sarah Fergusonovou (61) – údajně proto, aby se vyhnul doručení všech dokumentů žaloby. Soud se pokusil odložit tvrzením, že mu skutečně potřebná lejstra včas nedošla, soud však jeho námitku zamítl. Aby nemusel čelit realitě, zůstával zde v azylu a „pod sukněmi“ královny i poté, co jeho dcera, princezna Beatrice, porodila své první dítko.

VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste?

Video
Video se připravuje ...

Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? Videohub

Vnouče navštívil až po téměř dvou týdnech, co bylo na světě, a to jenom proto, že potřeboval vyřídit formality související s najmutím další právničky, která se bude bít za jeho čest. A to je právě trnem v oku mnoha Angličanů. Andrewova matka, tedy Její Veličenstvo, podle britských médií souhlasila, že zaplatí vévodovy právníky. Královská korespondentka Katie Nichollová podle deníku Daily Mail potvrdila, že královna tak jako správná matka „veřejně podporuje Andrewa“. Musí... „Andrew totiž nemá žádné dostupné peníze. Nedávno dokonce prodal svou chatu ve Verbieru a má masivní hypotéku.“

Královna mu poskytuje útočiště i finanční zázemí, čímž se staví do velice nepříznivé pozice. Zatímco se totiž ona vždy těšila velké oblíbenosti a je jakousi ikonou pro celý národ, její syn vždy zůstával na spodních příčkách žebříčků popularity. Pokud soud skutečně usoudí, že jsou slova Giuffreové pravdivá, a skutečně byla Epsteinem donucena, aby měla několikrát proti své vůli sex s princem Andrewem, bude žena požadovat blíže nespecifikované odškodné. I když je jeho výše prozatím tajná, není pochyb, že nepůjde o malou částku. A vzhledem k tomu, že je Andrew švorc, zaplatí to královna… z peněz, které jí tečou z kapes daňových poplatníků?
Fotogalerie
68 fotografií