Včera bylo oznámeno, že princezna Beatrice, sestřenice princů Williama (39) a Harryho (37), se stala v sobotu 18. září matkou. V londýnské nemocnici Chelsea a Westminster porodila své první dítko, dívenku, jejíž jméno ještě nebylo oficiálně zveřejněno. Miminko přišlo na svět pouhých sedm měsíců poté, co její mladší sestra Eugenie (31) porodila syna Augusta.

Sarah, vévodkyně z Yorku, přispěchala okamžitě z Balmoralu, aby se mohla setkat se svým novým vnoučetem. „Je dokonalá a Sarah je z ní naprosto unesená,“ řekl britskému deníku Daily Mail blízký přítel vévodkyně. „Na obě své dcery byla vždy velmi pyšná, ale mít za rok dvě vnoučata, to je čirá radost.“

Kalí ji snad jenom jedna nezanedbatelná „drobnost“ - že se na miminko přijela podívat pouze Sarah, ne její bývalý manžel princ Andrew. A hned tak to asi neudělá, jelikož mu královnina skotská usedlost Balmoral nabízí dokonalé útočiště.

Stáhl se sem před více než týdnem, tedy pouhé dny předtím, než k němu mohla dorazit žaloba, kterou proti němu vznesla Virginia Robertsová (38). Andrew její obvinění o sexuálním zneužití, k němuž mělo dojít před více než 20 lety, opakovaně odmítal. V současné době vede dlouhé debaty se svými právníky o právní strategii po katastrofálním pokusu odložit případ tvrzením, že mu všechny dokumenty k případu nebyly řádně doručeny.

VIDEO: Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste?

Video
Video se připravuje ...

Tyto celebrity pojí příbuzenský vztah, věřili byste? Videohub

Vévoda je prý milým dědečkem malého Augusta, a tak bude nepochybně toužit i po setkání se svou první vnučkou. Zdroje ale říkají, že prozatím nikdo netuší, kdy se vrátí do Windsoru. Jeden řekl deníku The Sun: „Andrew dal jasně najevo, že Balmoral jen tak neopustí. Zdálo by se, že by nejradši zůstal v úkrytu a nechal celou věc vyšumět…“ To ovšem půjde velice těžko, jelikož obvinění, kterým bude dříve či později muset čelit, jsou velice závažná.

Prozatím je však jediný, kdo se setkání s Beatriciným dítkem, jež má se svým manželem Edoardem Mapellim Mozzim (38), zatím vyhýbá. A i když bylo v pondělí oznámeno, že Andrew opustil Balmoral, aby odletěl do Londýna za svou dcerou do nemocnice, v úterý bylo jeho auto vidět, jak jezdí po panství…

Fotogalerie
61 fotografií