Princezna Beatrice, sestřenice princů Williama (39) a Harryho (37), porodila své první dítko již v sobotu 18. září. Dívenka přišla na svět ve 23:42 v londýnské nemocnici Chelsea a Westminster, a vážila šest liber a dvě unce (což je něco málo přes tři kilogramy). Její jméno prozatím známé není, královský palác jej oznámí, jak je zvykem, až později.

Zatímco pro Beatrice je miminko potomkem prvním, pro jejího manžela, zámožného podnikatele a developera Edoarda Mapelli Mozziho, je již druhým. Ze svého předchozího vztahu má malého syna Christophera Woolfa (5), jemuž prý nikdo neřekne jinak nežli Wolfie.

Krásnou novinku přinesl Buckinghamský palác ve svém oficiálním prohlášení.„Prarodiče a praprarodiče narozeného dítěte byli o tého novince informováni a mají z ní obrovskou radost. Rodina by chtěla poděkovat všem zaměstnancům nemocnice za jejich úžasnou péči!“ píše se v něm. „Její královské výsosti i jejímu dítěti se daří dobře a manželé se už nyní těší, až svou dceru představí jejímu velkému bratrovi Christopheru Woolfovi.“

VIDEO: Nejkrásnější večerní róby, které předvedly členky britské královské rodiny

Video
Video se připravuje ...

Nejkrásnější večerní róby, které předvedly členky britské královské rodiny Videohub

Královský novorozenec je také 12. prapravnukem královny Alžběty II., britské vladařky, a druhým vnukem prince Andrewa (61) a jeho bývalé manželky Sarah Fergusonové (61). Neočekává se, že by královna udělila novorozenci nějaký titul, na jeho modrou krev však bude odkazovat jedinečný titul díky Edoardovi, který je ve skutečnosti italský hrabě.

Pro Andrewa, takzvanou černou ovci rodiny, je ale narození dalšího vnoučete velkým důvodem k úsměvu. Takových dobrých zpráv v poslední době moc nemá, jelikož jej čeká soud kvůli zneužití nezletilé dívky, k němuž mělo dojít před dvaceti lety.

Dědečka z něj už v únoru tohoto roku učinila jeho mladší dcera, princezna Eugenie (31). Ta se společně se svým manželem Jackem Brooksbankem (35) dočkala syna. Chlapeček dostal jméno August Philip Hawke Brooksbank, a svým druhým jménem odkazoval na Eugeniina dědečka, prince Philipa (†99), jenž zesnul o dva měsíce později.

Fotogalerie
44 fotografií