„Babičku překvapilo a mile zaskočilo, že jste si na ni vzpomněli, když se tomu již léta nevěnuje,“ uvedli synové herečky Tamary Kotrbové Komínkové (49) Filip a Matěj, kteří si na jevišti v přeloučské záložně počínali jako doma.

Trémou tahle dvojka určitě netrpí. „Když jela jednou babička z dabingu seriálu M.A.S.H., měla čerstvě řidičák. Projela na křižovatce na červenou a tak se lekla, že pak už nikdy neřídila. Dabingu se ale věnovala dál,“ řekli bráškové Komínkovi.

Jorga poskytla České televizi, která z předávání cen pořídila záznam, svou aktuální fotografii. Vypadá na ní skvěle. Přesto raději volila rodinný záskok. „Necítím se už na to, abych vystupovala na veřejnosti,“ řekla herečka režisérovi pořadu Danielu Hnátovi.

S další dabingovou stálicí, tedy Františkem Němcem (78), se moderátor večera Ondřej Kepka (51) spojil i obrazem. Herec měl právě přestávku v představení v Divadle Ungelt. Má příjemné období, protože byl nedávno také uveden do Síně slávy Národního divadla. Oldřich Vlach (80) se omluvil divákům po telefonu. „Stáří a choroby mi nedovolily přijet, ale pohladili jste mou stařeckou ješitnost,“ poděkoval herec. Poslední z oceněného kvarteta, Ladislav Frej (79), byl na natáčení a pro sošku vyslal též vnoučata od dcery Kristýny (49).

Na samotě u lesa

Prvním manželem Jorgy Kotrbové a dědečkem vnuků je herec Jiří Novotný (84). Jorga Kotrbová restituovala v 90. letech značný majetek a odstěhovala se z Prahy na statek v Ludvíkově pod Smrkem, kde chová koně. S kolegou Jiřím Novotným má Tamaru a s hercem Zdeňkem Žákem (69) dceru Julii a syna Václava. Už žije jen pro svou rodinu.

VIDEO: Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní.

Video
Video se připravuje ...

Zlatovlásce je 74! Jorga Kotrbová zvolila život v ústraní. Videohub

Fotogalerie
39 fotografií